Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Reculegere spirituală la Focene

 
Reculegere spirituală la Focene
  • 01 Mai 2019
  • 1920

În Joia Mare, Asociația Inocențiu Micu Klein a credincioșilor greco-catolici români din Italia a organizat o zi de reculegere spirituală. Locația a fost Centro di spiritualità "Maria Madre del Carmelo", Focene.

Înainte de celebrarea Vecerniei unită cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare s-a acordat spațiu reconcilierii în Sfântul Sacrament al Mărturisirii.

În meditația ținută, părintele predicator, pr Marian Bojor, a evidențiat că "în viața spirituală valoarea gestului nu este un calcul matematic din care se poate considera câștigul în mod direct proporțional. Adică, valoarea materialului oferit nu înseamnă valoarea harului cu care Dumnezeu îmi rămâne dator. Am făcut ceva în cinstea lui Dumnezeu: că am ajutat săracii, sau că am dat o sumă mare de bani pentru Biserică, atunci consider că Dumnezeu trebuie să-mi dea cea ce vreau eu. Vedem asta și în aceste zile în care realitatea este dată peste cap, precum în Săptămâna Mare lumina apune iar întunericul „strălucește”. Acest joc de lumini și umbre este transpus și în slujbele pe care le celebrăm în această săptămână. Vecernia se celebrează dimineața iar utrenia, seara, numindu-se denie.

În aceste slujbe în prima jumătate a săptămânii accentul se pune pe contrastul dintre femeia care unge cu mir de mare preț picioarele Mântuitorului, și Iuda care privește la valoarea banului, justificând cu ajutorarea săracilor, lăcomia sa.

Primul un gest făcut din inimă, plăcut Domnului, al doilea trecut cu vederea, fără răspuns direct din partea Mântuitorului, care vorbește doar de gestul femeii".

Referindu-se la Joia Patimilor, părintele predicator a arătat:"în Joia Mare, accentul se pune pe răutatea lui Iuda, care prețuiește mirul, dar nu prețuiește pe Cel fără de preț.

Sunt momente ale vieții de zi cu zi în care ne putem regăsi oricare dintre noi, dacă suntem sinceri. Prețuim banul, dar nu prețuim pe Dumnezeu, îl desconsiderăm sau îl considerăm mort.

Rămâne fiecăruia în astfel de momente să decidă dacă acționează precum Iuda, dacă disperă și se aruncă în brațele morții, sau face precum Petru, întâi vede că a greșit, apoi cu smerenie cere iertare de greșeli. Diferența este dată de cea ce avem în inimă: dragoste sau ură, cinstea față de Dumnezeu sau interesul propriu", a conchis părintele predicator.

Într-o atmosferă în care domina liniștea și frumusețea naturii, prin amabilitatea gazdelor locului, s-a servit prânzul.

Denia celor 12 Evangheli, celebrată de pr. Marian Bojor împreună cu pr. Valentin Marcu, a încununat experiența noastră.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru momentele de har, reculegere și întărire spirituală care ne-au pregătit spre primirea Luminii Învierii Mântuitorului nostru Isus Cristos.Sursa:www.assimklein.it