Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Comentariu evanghelic

 

Comentariu evanghelic

Sărbătoarea Bunei Vestiri Evanghelia de la Luca 1,24-38

  • 21 Mar 2013
  • 3539
Buna Vestire - Evanghelia de la Luca 1,24-38


Bucuria Bunei Vestiri
Darul principal al lui Dumnezeu pentru om este bucuria.  Întruchipată de banchetul la care suntem cu toţii invitaţi, de vinul cel nou, dăruit de Mântuitorul sau semn al prezenţei divine, ca şi în cazul celor trei Magi, bucuria este omniprezentă în Sfânta Scriptură.
Totul prinde contur în mod definitiv astăzi, în Sărbătoarea Bunei Vestiri, prin salutul Ingerului: “Bucură-te!”. În momentul în care Maica Sfântă răspunde acestui salut şi minunatei cereri a lui Dumnezeu, spunând: ”Fie mie după cuvântul tău”, bucuria Mariei devine bucuria noastră, iar “Domnul e cu tine” devine “Dumnezeu-cu-noi” adica Emanuel.
De fiecare dată când citim un pasaj din Evanghelie, suntem şi noi introduşi în misterul Bunei Vestiri, fiindcă regăsim esenţialul acestui moment: ”Bucură-te, cea plină de har, Domnul este cu tine”.
In primul rând, orice cuvânt al lui Dumnezeu ne vesteşte bucuria, bucuria mântuirii noastre. Imediat după Inviere, Isus le adresează ucenicilor acelaşi salut: “Bucuraţi-vă!”
 Apoi ni se revelează o parte a numelui nostru şi deci, implicit, o parte a identităţii noastre: “Plini de har”. Ingerul Domnului foloseste acest apelativ pentru i se adresa Mariei, ca şi cum ar folosi un nume propriu. Pe urmele Maicii Sfinte şi împreună cu ea, suntem cu toţii Temple ale Spiritului Sfânt, plini de harul vărsat din belşug peste noi, prin moartea şi învierea Domnului nostru. Ca fii ai ei, purtăm şi noi acelaşi nume: “plini de har”.
Ni se vesteşte de asemenea o parte a numelui lui Dumnezeu: “Dumnezeu-cu-noi”. Inainte de Inălţare, Cristos le promite apostolilor: “Iată eu cu voi sunt până la sfârşitul veacurilor!” Cuvântul Sfintei Scripturi ne aduce aminte acest mângâietor adevăr, şi anume că tot ceea ce Fiul lui Dumnezeu împlineşte are un singur scop: acela al comuniunii veşnice între om si Dumnezeu.
In sfârşit, fiecare dintre noi avem posibilitatea de a răspunde împreună cu Maica Sfântă: “fie mie dupa cuvântul Tău”, dând astfel Cuvântului Scripturii posibilitatea de a se sălăşlui în inima noastră.
Doar o astfel de bucurie, primită de la Dumnezeu şi reînoită prin Cuvântul Scripturii şi prin rugăciune în fiecare zi, poate da fiecăruia dintre noi tăria de a merge înainte, cu propria cruce, înspre Ierusalimul Ceresc.
                                                                                                                           PS Claudiu-Lucian POP


Cele mai recente

23.04.2024 66

POTIRUL CELOR DINTÂI: Meditația PS Claudiu la Duminica a V-a din Post

POTIRUL CELOR DINTÂI: Meditația PS Claudiu la Duminica a V-a din Post

Vizualizare comentariu

23.04.2024 63

UN CREȘTINISM NEÎNDULCIT: Meditația PS Claudiu la Duminica a IV-a din Post

UN CREȘTINISM NEÎNDULCIT: Meditația PS Claudiu la Duminica a IV-a din Post

Vizualizare comentariu

23.04.2024 64

EXISTĂ UN SINGUR DUMNEZEU? CARE…? Meditația PS Claudiu la Duminica a III-a din Post

EXISTĂ UN SINGUR DUMNEZEU? CARE…? Meditația PS Claudiu la Duminica a III-a din Post

Vizualizare comentariu