Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O bunică, în vârstă de 94 de ani, a parcurs 900 de kilometri în 40 de zile

 
O bunică, în vârstă de 94 de ani, a parcurs 900 de kilometri în 40 de zile
  • 10 Iun 2018
  • 993

Emma Morosini a plecat la începutul lunii aprilie din Monterrey, aflat în nord-estul Mexicului, pentru a ajunge la Bazilica Fecioarei de la Guadalupe din Mexico City.

Sub o umbrelă, echipată cu o vestă galbenă, care o semnalează mașinilor, se află Emma Morosini, o italiancă de 94 de ani, care a parcurs 917 de kilometri în 40 de zile, în ultimul său pelerinaj înspre Bazilica Fecioarei de la Guadalupe.

În ultimii 25 de ani a mers la toate sanctuarele din Portugalia, Spania, Polonia, Israel și Argentina. Emma Morosini a devenit o celebritate, poreclită în mod afectuos „Abuela Peregrina“, bunica pelerină, în spaniolă. În timpul pelerinajului său din Mexic, a fost însoțită în mod constant, fie de alți pelerini, fie de poliția federală mexicană, care o supraveghea. Autoritățile mexicane găsindu-i cazare de-a lungul drumului.

La sosirea în Sanctuarul Fecioarei din Guadalupe, a fost primită de aplauzele mulțimii. Foarte emoționată, ar fi spus pur și simplu mulțimii: "Mulțumesc ... mulțumesc ... Acum să începem să ne rugăm."

Începută în 3 aprilie 2018, și-a încheiat călătoria pe 12 mai, parcurgând în medie 23 kilometri pe zi. O medie onorabilă pentru un pelerin de vârsta sa... Și ne-ar plăcea să-i cunoaștem secretul.

De obicei, pleca dimineața devreme, la ora 6:30. Are câteva bagaje, dar mai presus de toate, are o motivație puternică. Această fostă asistentă medicală, pentru a mulțumi Fecioarei Maria pentru reușita unei operații chirurgicale majore, a început să meargă în pelerinaj la toate sancurarele lumii și l-a întâlnit pe Papa Francisc. În total, ar fi parcurs 30.000 de kilometri în 25 de ani!

În timpul pelerinajelor sale, rugăciunile ei sunt dedicat familiilor aflate în dificultate. Sanctuarul Fecioarei de la Guadalupe fiind un loc deosebit de potrivit pentru această intenție de rugăciune.

În timp ce i-a apărut lui Juan Diego, un indian născut în 1474, canonizat în 2002, Fecioara Maria i-a spus acestuia: „Nu te teme. Nu sunt eu mama ta? Nu ești sub protecția mea? Nu sunt eu fântâna vieții voastre? Și nu ești tu sub mantia mea ocrotitoare unde îmi așez brațele? Ai nevoie de altceva? “.

 

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org