Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Avocaţii creştini din Pakistan cer abolirea legii blasfemiei

 
Avocaţii creştini din Pakistan cer abolirea legii blasfemiei
  • 02 Iun 2015
  • 1902

Tensiuni crescute în Pakistan, unde cartierul Sanda din oraşul Lahore s-a transformat duminica Rusaliilor într-o scenă a violenței anti-creștine. După un caz de presupusă blasfemie de care a fost acuzat un creştin, locuitorii musulmani au încercat să-şi facă singuri dreptate. Instigaţi de un imam local, ei şi-au revărsat mânia distrugând casele creștinilor din zonă. Poliția a ţinut sub control cu multă dificultate actele de violență, apelând şi la gaze lacrimogene. În coliziune a fost rănit un ofițer de poliție, dar nu foarte grav.

Legea blasfemiei folosită împotriva creștinilor

Marţi, 26 mai, avocatul creştin Christian Sardar Mushtaq Gill, avocat al drepturilor omului în Pakistan, a vizitat zonele afectate și s-a întâlnit cu unii locuitori. Expertul a declarat pentru Fides că locuitorii sunt îngroziţi și speriaţi:

 „A devenit tot mai dificil pentru creștinii de astăzi să trăiască cu musulmanii, în special atunci când este abuzată legea blasfemiei. Această lege este folosită împotriva creștinilor pentru a-i ţine sub control”.

În urma acestei vizite, reprezentanta legală face un apel la Comunitatea internațională pentru a susţine abolirea legii blasfemiei în Pakistan.

Legea blasfemiei este folosită pentru răzbunare

Incidentul de duminică a avut loc la aproape două luni de la atacul a două biserici din cartierul creștin Youhanabad, din aceeaşi zonă, unde populaţia trăieşte încă înspăimântată.

Nasir Saeed, director al Centrului de asistenţă juridică şi reglementare pentru Pakistan (Centre for Legal Aid Assistance and settlement) a declarat într-un comunicat trimis agenţiei Fides că „nimenăi nu trebuie să-i fie permis să ia legea în propriile mâini. Atacurile masive împotriva comunităților întregi arată că ura împotriva creștinilor este în creștere. Legea asupra blasfemiei este utilizată pe scară largă ca instrument de răzbunare – a spus el– dar guvernul pakistanez nu a reușit încă să ia măsuri pentru a opri utilizarea abuzivă a acesteia și asigurarea securității pentru creștini. Nepedepsirea persoanelor responsabile – încheie expertul– încurajează de fapt, atacurile cu impunitate a cartierelor și bisericilor creștine”.Sursa:ro.radiovaticana.va