Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Denia Prohodului Domnului în Catedrala Blajului

 
 FOTO: Denia Prohodului Domnului în Catedrala Blajului
  • 27 Apr 2019
  • 2164

În Sfânta și Marea Vineri, 26 aprilie 2019, a avut loc la Catedrala “Sfânta Treime” din Blaj slujba Prohodului Domnului celebrată de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, împreună cu alți preoți.

Denia Prohodului Domnului este slujba punerii în mormânt a Domnului, sau prohodirea, care se cântă în bisericile de traditie bizantină în Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor. Slujba se mai numeşte şi "Denia Prohodului", denia fiind o utrenie de seara din perioada Triodului. Ea este un amestec de tristeţe şi speranţă, o relectură post-pascală, deoarece în ciuda petrecerii Domnului spre mormânt toate cântările vorbesc de Învierea cea de a treia zi. Evanghelia ce se citeşte la această Utrenie se opreşte exact la momentul pecetluirii mormântului.

(GALERIE FOTO)

La procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul parcului din Piața 1848 și al Catedralei, care simbolizează Înmormântarea Domnului, a participat un număr mare de credincioși. La sfârșitul celebrării cei prezenți au primit binecuvântarea Preasfinției Sale Claudiu.Biroul Arhieparhial de Presă

Foto: Nicu Goga