Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ANUNȚ: Documentar TV despre mărturisitorii eroici ai credinţei în România

 
ANUNȚ: Documentar TV despre mărturisitorii eroici ai credinţei în România
  • 31 Ian 2014
  • 4506
Vineri, 31 ianuarie, începând cu ora României 22.20, televiziunea italiană TV2000 (can. 28) transmite un documentar intitulat „«Credinţa noastră este viaţa noastră». România, anii de teroare”, despre mărturia eroică a creştinilor din România în timpul prigoanei comuniste.

Documentarul istoric dedicat martirilor români, scris şi condus de Umberto Rondi, face parte din emisiunea „Soldaţii necunoscuţi ai credinţei”, realizată de Pupi Avati.

Documentarul lui Umberto Rondi cuprinde filmări, interviuri şi reflecţii realizate în România cu mărturisitorii credinţei, supravieţuitorii şi mai mulţi experţi în chestiuni istorice şi ecleziastice. Emisiunea TV scoate în evidenţă suferinţele creştinilor în general şi, în mod special, prigonirea Bisericii Catolice din România în anii cei mai crunţi ai regimului comunist impus de Stalin.

O tragedie uitată şi de mulţi necunoscută – se citeşte într-un comunicat al Televiziunii TV2000 - trăită de mulţi oameni, «soldaţi necunoscuţi ai credinţei», care din fidelitate eroică faţă de Evanghelie şi-au mărturisit, până la jertfa vieţii, credinţa în Dumnezeu şi apartenenţa la Biserică.

Seria de documentare, semnată de Pupi Avati, are la bază o călătorie de documentare în ţările din Europa de Est în care au avut loc persecuţiile, pentru a scoate la lumină povestea adevărată a oamenilor care au scris Istoria, «soldaţii necunoscuţi care au luptat pentru marea cauză a lui Dumnezeu», după cum spunea Ioan Paul al II-lea.

Documentarul va fi retransmis duminică 2 februarie, la ora Italiei 22.40 (ora României 23.40), de aceeaşi televiziune, TV2000.

Emisiunea se poate urmări și pe internet la link-ul următor:

http://www2.tv2000.it/home_page/mediacenter/00000014_Video.htmlSursa:ro.radiovaticana.va