Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Nunţiatura din Damasc a fost lovită de un proiectil

 
Nunţiatura din Damasc a fost lovită de un proiectil
  • 05 Noi 2013
  • 1781
Marţi dimineaţă un proiectil a lovit Nunţiatura Apostolică a Sfântului Scaun din Damasc, Siria. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Nunţiul apostolic în Siria, arh. Mario Zenari, a declarat:  „S-a petrecut în mod neaşteptat, chiar dacă aici se poate întâmpla orice! Tocmai mă trezisem, era aproximativ ora 6:35, când am auzit o bubuitură puternică şi m-am aruncat repede la pământ, încercând să evit ferestrele pentru că deja am experimentat că uneori nu cade doar un singur proiectil, ci două-trei. La scurt timp m-a chemat consilierul meu şi surorile de la nunţiatură care mi-au spus că a căzut un proiectil, o rachetă, pe nunţiatură. Din fericire, daunele sunt limitate şi nu sunt răniţi. Trebuie să spun că dacă acest lucru s-ar fi întâmplat chiar şi cu o jumătate de oră mai târziu, ora la care de obicei mă rog Laudele pe o mică terasă din acea parte a nunţiaturii, foarte aproape de unde a căzut proiectilul, vă puteţi imagina ce aş fi păţit. Mulţumim lui Dumnezeu că nu a fost rănit nimeni”.

Privind la drama sirienilor care suferă şi care sunt obligaţi să-şi abandoneze casele pentru a fugi din faţa violenţei, ce vă marchează cel mai mult?

„Mă marchează mai ales suferinţa copiilor. Dacă îmi este permis să spun, eu am experimentat de câteva ori căderea unor proiectile în apropierea Nunţiaturii, la care se adaugă cea din dimineaţa aceasta. Trăind frica acestor momente m-am gândit la numeroşii copii care au experimente clipe chiar şi mai dificile decât acestea, văzându-şi casa prăbuşindu-se peste ei, trebuind să-şi părăsească locuinţele, satul care a fost distrus: gândul mi s-a îndreptat repede spre aceşti micuţi care nu au nimic de-a face cu războiul şi care poartă greutatea cea mai mare şi rămân cu cicatricele cele mai profunde. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca aceştia să poată rămâne în siguranţă în casele lor şi să nu mai fie speriaţi de bombardamente, de focurile de armă, iar cei care deja au plecat să se poată întoarce în localităţile lor şi să meargă la şcoală”.

Nunţiul apostolic a precizat că nu se cunosc autorii atacului şi că autorităţile sunt cele care trebuie să-i identifice. De asemenea, prelatul catolic a reamintit că în ultima perioadă numeroase proiectile au căzut şi pe biserici, instituţii şi cartiere în care trăiesc creştini, fără a preciza dacă aceste proiectile au căzut în mod intenţionat sau din cauza unor erori.Sursa:ro.radiovaticana.va