Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa îi încurajează pe preoții greco-catolici căsătoriți: o mărturie exemplară

 
Papa îi încurajează pe preoții greco-catolici căsătoriți: o mărturie exemplară
  • 07 Oct 2018
  • 3738

"Dragi preoți, celibatari și căsătoriți, împreună cu familiile voastre, vă salut pe toți cu multă căldură și cordialitate, precum și pe toate persoanele consacrate. Vă mulțumesc pentru munca voastră în mijlocul sfântului popor credincios lui Dumnezeu. Familiile preoților trăiesc o misiune specială în zilele noastre, când foarte des idealul familie este pus la îndoială sau chiar în mod explicit atacat: voi oferiți o mărturie de viață sănătoasă și exemplară". Cu aceste cuvinte Papa Francisc a salutat preoții Bisericii Greco-Catolice din Slovacia, sosiți la Roma în pelerinaj cu ocazia a 200 de ani de crearea Eparhiei de Presov.

În discursul său din timpul audienței în Aula Paul al VI-lea, Papa i-a îndemnat să „se ferească de cele două tendințe opuse: secularismul, care conduce la mondenitate, sau de împietrirea în moduri învechite și chiar non-evanghelici a înțelegerii rolului lor în Biserică, căi care duc la un clericalism steril".

„În prezența vostră fericită aici, împreună cu păstorii voștri - a spus Papa Francisc - văd o față entuziastă și devotată a unei Biserici ferme în credință, conștientă de propria demnitate și mândră de identitatea sa eclezială. Astfel sunteți fii vrednici ai evanghelizării realizate, în deplină fidelitate față de Scaunul Apostolic, de sfinții Chiril și Metodie, patroni ai Europei".

Potrivit Papei, "continentul Europei, în Orient ca și în Occident, trebuie să-și redescopere rădăcinile și vocația; iar din rădăcinile creștine pot să crească numai copaci solizi, care dau roade de respect total pentru demnitatea omului, în orice condiție și în fiecare fază a vieții".

Iată și o încurajare: „prețuiți tradiția bizantină, pe care de la o vârstă fragedă am învățat să o cunosc și să o îndrăgesc: redescoperiți-o și trăiți-o din plin, după cum ne învață Conciliul Vatican al II-lea, acordând o mare atenție căilor de evanghelizare și catehezei în care, chiar înainte de păstori, protagoniștii sunt părinții și bunicii, de la care mulți au învățat primele rugăciuni și sensul creștin al vieții".

„Le mulțumesc taților, mamelor, bunicilor și tuturor educatorilor prezenți aici, pentru mărturia lor indispensabilă!“, a spus Suveranul pontif în încheiere, cerându-le să-l amintească în rugăciune când vor celebra Sfânta Liturghie în bazilica Santa Maria Maggiore, "un loc atât de prețios pentru amintirea sfinților Chiril și Metodie și, prin urmare, pentru istoria voastră". "Sfânta Maică a lui Dumnezeu, la care ne uităm cu speranță și dragoste de copii - a conchis Papa – să apere prin mijlocirea ei Biserica în acest timp de încercare și să vegheze asupra lucrărilor Sinodului tinerilor, tocmai început".

 

Traducere: ACCSursa:www.lastampa.it