Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Nevoia de păstori unși cu uleiul apropierii și al bunătății

 
Nevoia de păstori unși cu uleiul apropierii și al bunătății
  • 01 Feb 2018
  • 1393

"Isus nu deschide un birou de consultanță spirituală pe ușa căruia scrie 'Profetul oferă consultanță luni, miercuri, vineri, de la 3 la 6", a spus papa Francisc în predica Sfintei Liturghii celebrată marți dimineață, în capela Casei Sfânta Marta, dorind să evidențieze prezența lui Isus, care nu se izolează într-un birou sau cabinet așteptând ca lumea să meargă la el ci "se duce în mijlocul poporului", după cum relatează textul Evangheliei după sfântul Marcu 5,21-43.

Papa Francisc: «Păstorul, în ziua consacrării sale preoțești sau episcopale este uns cu ulei, însă adevăratul ulei, cel interior, este uleiul apropierii și al bunătății. Păstorului care nu știe să le fie alături persoanelor îi lipsește ceva. Poate fi chiar stăpânul câmpului dar nu este un păstor. Un păstor căruia îi lipsește bunătatea este unul rigid, care-și lovește oile. Apropiere și bunătate. Așa era Isus, după cum ne ilustrează textul Evangheliei.

Pontiful a îndemnat la rugăciune pentru păstorii noștri sufletești, "pentru ca Domnul să le dea harul de a merge alături de popor, de a fi prezenți în mijlocul poporului cu spirit de bunătate și apropiere" asigurând că prezența unui păstor cu spirit autentic este simțită de turma de credincioși. După cum "erau uimiţi peste măsură" cei care au asistat la învierea fiicei conducătorului sinagogii, despre care se relatează în Evanghelia liturgiei zilei, tot astfel sunt cuprinși de uimire credincioșii care simt apropierea și bunătatea lui Dumnezeu în păstorul lor.

 

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va