Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Paolo Ruffini este noul prefect al Departamentului de comunicare al Sfântului Scaun

 
Paolo Ruffini este noul prefect al Departamentului de comunicare al Sfântului Scaun
  • 05 Iul 2018
  • 495
Paolo Ruffini îi urmează în funcția de prefect monseniorului Dario Edoardo Viganò, care a condus ”Secretariatul pentru comunicare” până în 19 martie 2018, când și-a prezentat demisia. Din 24 iunie 2018 ”Secretariatul pentru comunicare” și-a schimbat denumirea în ”Departamentul de comunicare”,

Joi, 5 iulie a.c., papa Francisc l-a numit prefect al Departamentului de comunicare pe dr. Paolo Ruffini, până acum directorul canalului TV2000, televiziunea Conferinței Episcopale Italiene.

Italian, născut la Palermo în 4 octombrie 1956, este doctor în jurisprudență la Universitatea La Sapienza din Roma. Căsătorit în 1986, este jurnalist profesionist din 1979 și a primit diferite premii de profil. A lucrat în presa tipărită (ziarele Il Mattino și Il Messaggero), în domeniul radiofonic (RAI și radio InBlu), precum și în televiziune (RAI, La7 și TV 2000). Din parcursul său profesional nu lipsesc numeroase participări la congrese, seminarii și simpozioane cu privire la rolul creștinilor în informare, etica comunicării și noile media.

Paolo Ruffini îi urmează în funcție mons. Dario Edoardo Viganò, care a condus ”Secretariatul pentru comunicare” până în 19 martie 2018, când și-a prezentat demisia. Din 24 iunie 2018 ”Secretariatul pentru comunicare” și-a schimbat denumirea în ”Departamentul de comunicare”, fără a-și schimba însă misiunea ce i-a fost încredințată de papa Francisc prin scrisoarea apostolică în formă de motu proprio ”L’attuale contesto comunicativo” (27 iunie 2015).

 Sursa:ro.radiovaticana.va