Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Polonia: episcopii susțin interzicerea avortului eugenic. Apel adresat parlamentarilor

 
Polonia: episcopii susțin interzicerea avortului eugenic. Apel adresat parlamentarilor
  • 12 Ian 2018
  • 833

"Valorile morale trebuie să constituie temelia legii", a amintit episcopul de Radom, mons. Henryk Tomasik, referindu-se la dezbaterea privind avortul care a început miercuri, 10 ianuarie, în Parlamentul polonez. Amintind cuvintele lui Ioan Paul al II-lea, care spunea:  "când se violează dreptul la viață din momentul conceperii ca ființă omenească se lovește indirect întreaga ordine morală destinată garantării patrimoniului uman inviolabil", prelatul polonez a evidențiat că inițiativa populară "Stop avortului!, semnată de peste 830 de mii de persoane, urmărește o majoră tutelare a fetușilor în contextul unui tot mai vast spațiu eugenic prenatal.

"Președinția episcopatului polonez s-a adresat tuturor parlamentarilor cu un insistent apel în vederea adoptării legii care să interzică avortul eugenic, subliniind că "dreptul la viață nu este doar o chestiune de opinie sau de religie, ci izvorăște din legea naturală și din demnitatea umană universal recunoscută.

Proiectul de lege intitulat "Stop avortului", susținut de partidul majoritar  "Lege și dreptate ", va fi discutat împreună cu un alt proiect prezentat de comitetul "Să salvăm femeile 2017", care susține în schimb liberalizarea avortului până la a 12-a săptămână de viață fetală. În vederea unor posibile manifestații, sediul Parlamentului a fost înconjurat de polițiști pentru combaterea dezordinilor publice și de bariere pe care grupurile pro-life le-au acoperit cu fotografii de fetuși avortați.  (AM)Sursa:ro.radiovaticana.va