Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Va impune Uniunea Europeană „drepturile pentru homosexuali”?

 
Va impune Uniunea Europeană „drepturile pentru homosexuali”?
  • 29 Ian 2014
  • 4270
de Riccardo Cascioli

Europa continuă să încerce: marţi, 4 februarie, se va discuta în Parlamentul European Rezoluţia Lunicek cu titlul „Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei şi discriminării pe motiv de orientare sexuală şi identitate de gen”.

Ne putem da seama foarte repede că dacă această rezoluţie va fi aprobată, toate statele din Uniunea Europeană ar putea fi supuse unor presiuni puternice pentru a-şi schimba legislaţia naţională şi a introduce aşa-numitele „drepturi pentru homosexuali”. Nu întâmplător, propunerea de rezoluţie a luat numele eurodeputatei austriece Ulrike Lunicek, o activistă în favoarea lesbienelor, membră a LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transsexuali). Chiar dacă rezoluţiile Parlamentului European nu sunt obligatorii, ele indică în mod clar politica Uniunii. Dacă această rezoluţie va trece, luptătorii minorităţilor sexuale vor constrânge şi mai mult guvernele ţărilor care au rezistat până acum tentaţiei de a slăbi protecţia pe care o acordă familiilor naturale.

Rezoluţia Lunicek consideră că „drepturile pentru homosexuali” sunt asemenea drepturilor umane universal recunoscute. Dacă artificiile legale şi politice pe care încearcă să le facă vor avea succes, nu puţine ţări din UE ar putea să-şi modifice în mod considerabil legislaţia pentru a putea fi în pas cu tendinţa „anti-homofobă” şi a se deschide unui nou tip de societate: o societate în care familia nu mai este protejată, ci probabil este desfiinţată, iar libertatea de exprimare este îngrădită prin „ordonanţe de urgenţă” şi legi menite să indice drumul pe care libertatea de exprimare trebuie să-l apuce.

Împotriva adoptării acestei rezoluţii, puteţi semna petiţia online sau puteţi lua parte, duminică, 2 februarie, la marşurile de protest anunţate în câteva oraşe europene. Oraşele în care s-au anunţat marşuri sunt: Bucureşti, Paris, Roma, Bruxelles, Madrid şi Varşovia. Marşul este organizat de „Manif pour tous”.


Traducere: Andrei Hrişman


Sursa:www.lanuovabq.it

Știri din aceeași categorie