Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Novenă la Sfânta Maria, Fecioara săracilor (Ziua a IV-a)

 
Novenă la Sfânta Maria, Fecioara săracilor (Ziua a IV-a)
  • 09 Aug 2017
  • 4023

Aflându-ne în Postul Adormirii Maicii Domnului, în perioada 6-14 august vă propunem novena către Sfânta Maria, Fecioara săracilor.

Ziua a patra

Meditația

Sfântă Fecioară a Săracilor, alină suferința!

 

Doamna noastră, Maica Mântuitorului, Maica lui Dumnezeu, Fecioară a Săracilor, Tu ştii cât de mult doresc să obţin harul pe care-l implor de la bunătatea ta şi pentru care fac această novenă (se spune intenția). Te rog stăruitor, acordă-mi acest har!

La a cincea ta apariţie la Banneux-Notre-Dame, ai spus: „Eu vin să alin suferinţa”. Acest cuvânt mă umple de încredere.

Îl ai la picioarele tale pe unul dintre sărmanii tăi copii; el expune în faţa ta întreaga sa suferinţă; apleacă-te asupra ei şi alin-o.

Spre deosebire de ieri, azi nu mai vreau să-ţi vorbesc nici despre durerile trupului meu, nici despre rănile sufletului meu. Priveşte mai degrabă la durerile şi chinurile care-mi torturează inima, priveşte la îngrijorările şi temerile mele, priveşte la suferinţa mea morală.

Învaţă-mă să o accept, să o suport în aşa fel încât să-mi fie o ocazie fecundă pentru a câştiga merite pentru Cer.

Sfântă Fecioară a Săracilor, alină suferinţa! Nu doar pe a mea, care este mare, ci şi pe a părinţilor, a rudelor, a prietenilor, a tuturor creştinilor, a tuturor oamenilor; şi aceasta este imensă!

Eu pun la picioarele tale suferinţa lumii, asupra căreia îţi cer să arunci o privire maternă de compătimire.

Sfântă Fecioară a Săracilor, explică-le celor nenorociţi cauza profundă a suferinţei lor, învaţă-i cum pot să o folosească cu folos şi vor fi deja uşuraţi.

Desigur, Tu nu vei suprima suferinţa printr-o minune strălucită; nu că n-ai putea s-o faci, dar nu acesta este modul tău obişnuit de a acţiona.

Adesea, Tu îl alini pe cel nenorocit procurându-i puţină afecţiune din partea aproapelui său, un cuvânt, un gest care arată că durerea lui este înţeleasă, că este împărtăşită, o atenţie, o atitudine prevenitoare care-i încălzesc inima ca o binefăcătoare rază de soare.

De aceea, la rugăciunea mea: „Sfântă Fecioară a Săracilor, alină suferinţa!”, Tu răspunzi: „Copilul meu, eu am nevoie de tine pentru a alina această imensă suferinţă a lumii; vrei să mă ajuţi?”

„Uită-te în jurul tău. Oare nu eşti înconjurat de nenorociţi, de suferinzi! Tu poţi face atâtea pentru ei! Un zâmbet, un cuvânt de afecţiune, un cuvânt amabil, un mic serviciu oferit înainte de a fi cerut, puţină generozitate, multă înţelegere, toleranţă şi, iată, suferinţa lor este mult atenuată!”

„Vrei să lucrezi împreună cu mine, în numele meu, la fericirea copiilor mei?”

Sfântă Fecioară a Săracilor, îmi faci o mare onoare cerându-mi colaborarea. Nu pot să ţi-o refuz. Începând de azi, mă pun în serviciul aproapelui. Îl voi ajuta în toate nevoile şi nu mă voi da înapoi în faţa nici unui sacrificiu pentru a-i procura puţină bucurie şi fericire şi pentru a-i alina suferinţa.

De altfel, nu este totul în avantajul meu? Oare nu este asigurată deosebita ta bunăvoinţă faţă de cel care se pune în serviciul Fiului tău Isus? Slujindu-l pe aproapele meu, Îl slujesc pe Isus, căci El a spus: „Tot ceea ce faceţi unuia dintre aceşti fraţi ai Mei mai mici, Mie Îmi faceţi!”

Sfântă Fecioară a Săracilor alină suferinţa!

 

Rugăciunea

Fecioara săracilor, alină suferința!

 

Suntem într-o vale de lacrimi, unde durerea ne însoţeşte clipă de clipă, fără a ne lăsa. O, dulce Fecioară a Săracilor, care ai suferit şi te-ai jertfit mult aici pe pământ, revarsă balsamul mângâierii tale asupra suferinţelor noastre şi învaţă-ne să le oferim pentru preamărirea lui Dumnezeu şi mântuirea sufletelor, unindu-le cu durerile tale şi cu Patimile Fiului tău Isus. Amin.

Tatăl nostru..., Născătoare..., Mărire Tatălui...