Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Duminica Rusaliilor în parohiile Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

 
FOTO: Duminica Rusaliilor în parohiile Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș
  • 04 Iun 2017
  • 3332

Împărate ceresc, Mângâietorule, Spirite al adevărului, care pretutindenea eşti, şi toate le plineşti, vistieria bunătăţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi te aşează întru noi, şi ne curăţeşte de toată întinarea, şi mântuieşte Bunule, sufletele noastre”.

Sărbătoarea Coborârii Spiritului Sfânt (Rusaliile) este de o însemnătate deosebită pentru Poporul lui Dumnezeu. În această zi, la cincizeci de zile după Învierea lui Cristos și la zece zile după Înălțarea Sa, Spiritul Sfânt coboară sub forma limbilor de foc asupra apostolilor, acesta fiind rodul lucrării mântuitoare realizate de Cristos, după cum ne arată și troparul sărbătorii: „Binecuvântat ești, Cristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce preaînțelepți pe pescari ai arătat, trimițându-le lor pe Spiritul Sfânt și printr-înșii lumea ai vânat, Iubitorule de oameni, mărire Ție”.

Sărbătoarea marchează totodată și nașterea Bisericii, flacăra Spiritului Sfânt în lume și Mireasa lui Cristos. Odată cu evenimentul Coborârii Spiritului Sfânt, Apostolii încep să-și exercite misiunea și să vestească Evanghelia, Vestea cea Bună.

În acest mare praznic, Biroul Arhieparhial de presă, prin colaborarea preacucernicilor preoți, a realizat un album cu fotografii de la sfintele slujbe din Duminica Rusaliilor, din parohiile Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

 

(GALERIE FOTO)

(GALERIE FOTO I)

 

Biroul Arhieparhial de Presă