Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Papa Francisc la binecuvântarea pascală a familiilor

 
Video: Papa Francisc la binecuvântarea pascală a familiilor
  • 21 Mai 2017
  • 1066

Sfântul Părinte a dorit ca și în luna mai să dea curs inițiativei "Vinerea milostivirii", unul din semnele concrete inspirate din faptele de milostenie trupească și sufletească, împlinite de papa Francisc în timpul Jubileului Milostivirii.

Vineri, 19 mai, în cursul după-amiezii, papa a ieșit din Vatican, luând drumul localității Ostia, din apropierea Romei, pentru a oferi rezidenților de la periferia Romei un semn de apropiere. Pontiful a decis să meargă din casă în casă pentru a le binecuvânta locuințele, după cum face parohul în timpul pascal.

În urmă cu câteva zile, părintele Plinio Poncina, parohul la Stella Maris, una din cele șase parohii din Ostia, a pus – potrivit obiceiului – un anunț pe ușa de intrare a unui bloc cu locuințe sociale, informând astfel familiile că va trece pentru obișnuita binecuvântare pascală.

Desigur, mare a fost surpriza pentru locatari când, în loc de părintele Plinio, s-au trezit la ușile apartamentelor cu papa Francisc, venit pentru a le binecuvânta locuințele.

 

Papa a dorit să asume rolul unui paroh care, cu mare simplitate, s-a întreținut cu familiile și a binecuvântat douăsprezece apartamente ce compun blocul de locuințe din Piața Francesco Conteduca, 11, lăsându-le rezidenților în dar câte un rozariu. Glumind, s-a scuzat pentru deranj, specificând însă că a respectat orarul de odihnă de după prânz, așa cum se cere într-un afiș de la intrarea în bloc.

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va