Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc: să renunțăm la idolii acestei lumi ca să-i facem loc lui Isus

 
Papa Francisc: să renunțăm la idolii acestei lumi ca să-i facem loc lui Isus
  • 04 Dec 2016
  • 3160

”Să renunțăm la idolii acestei lumi pentru a-i deschide o cale Domnului care vine: el nu răpește libertatea noastră, ci ne dăruiește adevărata fericire”. Este, pe scurt, alocuțiunea papei Francisc de la rugăciunea ”Angelus” recitată împreună cu mii de credincioși în Piața Sf. Petru duminică, 4 decembrie 2016, a doua din timpul liturgic al Adventului după calendarul roman sau latin. Pontiful a prezentat la ”Angelus” o amplă meditație despre evanghelia duminicii și a dat întâlnire credincioșilor joia viitoare, 8 decembrie, solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, în Piața Spania din centrul istoric al Romei pentru tradiționalul omagiu de flori și rugăciune la picioarele imaginii venerată de predecesorii săi.

În Evanghelia celei de-a doua duminici a Adventului, a remarcat papa Francisc în cuvântul său, răsună îndemnul lui Ioan Botezătorul: «Convertiți-vă pentru că s-a apropiat împărăția cerurilor!» (Mt 3,2). Cu aceleași cuvinte va începe Isus misiunea sa în Galilea și cu aceleași cuvinte vor trebui să pornească discipolii săi în prima lor experiență misionară. Mesajul central al oricărei misiuni creștine aduce o veste plină de bucurie: vine la noi împărăția lui Dumnezeu, mai mult, este aproape, este chiar în mijlocul nostru.

Dar ce înseamnă ”împărăția cerurilor”? De obicei ne gândim la o realitate legată de viața de dincolo, de viața veșnică. Desigur, a reluat Sfântul Părinte, ”împărăția lui Dumnezeu se va extinde la nesfârșit dincolo de viața pământească, dar vestea frumoasă pe care Isus ne-o aduce – și pe care Ioan o anticipează – este faptul că împărăția lui Dumnezeu nu trebuie să o așteptăm în viitor: s-a apropiat, într-un anume fel este deja prezentă și putem să simțim încă de pe acum forța ei spirituală. Dumnezeu vine să stabilească domnia sa în istoria noastră, în viața noastră de fiecare zi, și acolo unde este primită cu credință și smerenie, aduce roade de iubire, bucurie și pace”.
Papa Francisc: ”Condiția pentru a intra să facem parte din această împărăție este să realizăm o schimbare în viața noastră, să ne convertim. Este vorba de a abandona căile, comode dar greșite, ale idolilor acestei lumi: succesul cu orice preț, puterea în dauna celor mai slabi, setea de avere, plăcerea cu orice preț. Și să deschidem, în schimb, calea pentru Domnul care vine: El nu răpește libertatea noastră, ci ne dăruiește adevărata fericire. Prin nașterea lui Isus la Betleem, Dumnezeu însuși începe să locuiască în mijlocul nostru pentru a ne elibera de egoism, păcat și corupție”.

”Sărbătoarea Nașterii Domnului este o zi de mare bucurie și pe plan exterior, dar este mai presus de toate un eveniment religios pentru care este necesară o pregătire spirituală”, a spus mai departe papa Francisc. ”În timpul Adventului, să ne lăsăm călăuziți de îndemnul Botezătorului: «Pregătiți calea Domnului, drepte faceți cărările lui!» (Mt 3,3).
Papa Francisc: ”Noi pregătim calea Domnului și facem drepte cărările lui atunci când ne cercetăm cugetul, când analizăm atitudinile noastre. (...) Să ne ajute Fecioara Maria să ne pregătim la întâlnirea cu această Iubire-mereu-mai-mare care în noaptea de Crăciun s-a făcut mică mică, asemenea unei semințe căzute în pământ, sămânța împărăției lui Dumnezeu”.

După rugăciunea ”Angelus”, Sfântul Părinte a salutat grupurile de pelerini din diferite țări, printre care se aflau credincioși din Spania, Croația și Italia și a spus ”La revedere” pe joi, solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, cerând în aceste zile ”mijlocirea ei de mamă pentru convertirea inimilor și pentru darul păcii”.

Primiți la încheiere și Binecuvântarea apostolică a Sfântului Părinte, binecuvântare ce ajunge prin mass-media la toți cei care o primesc în spirit de credință.

(rv – A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va