Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A fost creat Ordinariatul catolicilor orientali din Spania

 
A fost creat Ordinariatul catolicilor orientali din Spania
  • 10 Iun 2016
  • 2447

Papa Francisc a creat un Ordinariat pentru catolicii orientali care au reședința în Spania, cu scopul de a oferi o mai bună grijă pastorală și religioasă. În fruntea acestei comunități a fost numit Arhiepiscopul de Madrid, Mons. Carlos Osoro Sierra, care a fost desemnat ca ordinar al catolicilor orientali.

După cum a anunțat Sfântul Scaun într-un comunicat de presă, Ordinariatul este stabilit cu o competență personală sub Sfântul Scaun. Astfel, Mons. Osoro, în plus față de grija pastorală a diecezei de Madrid, în urma acestei numiri va avea o misiune pastorală la "nivel inter-diecezan", fiindu-i încredințată turma tuturor credincioșilor de rit oriental, rezidenți în Spania.

Până în prezent, catolicii orientali se aflau sub grija pastorală a bisericii locale în care locuiesc și erau încredințați episcopului diecezan.

În comunicatul Sfântului Scaun mai este menționat faptul că ordinariatul este creat pentru catolicii de rit oriental care trăiesc în Spania și nu au o ierarhie proprie.

***
Mons. Carlos Osoro Sierra s-a născut în Castañeda, Eparhia de Santander, la 16 mai 1945. A  fost hirotonit preot la 29 iulie 1973. Ales episcop de Orense la 27 decembrie 1996, a fost sfințită la data de 22 februarie 1997. Promovat în scaunul episcopal din Oviedo la 7 ianuarie 2002, a fost transferat la cel din Valencia, la 8 ianuarie 2009 și mai apoi la Madrid în 28 august 2014.

 

Traducere: ACC