Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ŞOCANT: Preot în vârstă, bătut, aruncat la pământ...

 
ŞOCANT: Preot în vârstă, bătut, aruncat la pământ...
  • 15 Noi 2015
  • 8153

O fotografie şocantă cu un preot în vârstă, aruncat la pământ după ce a fost bătut în timp ce distribuia Sfânta Împărtășanie, încercând cu ultimele puteri ce i-au mai rămas să ridice una câte una din părticelele euharistice căzute pe jos, emoţionează profund. Fotografia a fost făcută de unul dintre cei prezenți, după atacul miliţienesc în satul Gangjeong, Coreea de Sud.

Întâmplarea a avut loc în insula Jeju, cu ceva vreme în urmă, conform agenției catolice de știri UCANews. Părintele Bartolomeu Mun Jung-hyun, a celebrat o Liturghie la porțile unei baze navale construită de guvern, dar contestată în regiune deoarece ar fi avut un impact negativ asupra mediului şi pentru localnici.

Preotul celebra Sfânta Liturghie pentru cei care au protestat împotriva proiectului, și era la momentul împărtăşirii credincioşilor când poliția a intervenit și a început să-i bastoneze pe cei prezenți, inclusiv pe bătrânul preot, până l-au doborât la pământ. Dieceza de Cheju a solicitat în zadar scuze. Cu toate că participanții mărturisesc că poliția a călcat în picioare ostiile căzute pe jos, aceasta nu şi-a recunoscut niciodată faptele.

Ceea ce trebuie însă remarcat, dincolo de brutalitatea poliției împotriva protestatarilor, este gestul smerit şi emoţionant al preotului: care, trântit la pământ și în dureri, nu se gândea la sine însuși ci la Domnul său. O imagine care vorbește despre adevărata credință și devotamentul pentru Euharistie: mai mult decât o mie de tratate teologice.

Traducere: ACCSursa:www.aleteia.org