Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Săptămâna speranţei” la Bruxelles

 
„Săptămâna speranţei” la Bruxelles
  • 24 Mai 2013
  • 5048
Comisia Conferinţelor Episcopilor din Comunitatea Europeană (Comece) a propus ca la 10 ani de la Exortaţia Apostolică „Ecclesia in Europa” a Fericitului Ioan Paul al II-lea să organizeze la Bruxelles o „Săptămână a Speranţei”.

Evenimentul se va desfăşura de la 23 la 27 iunie pentru a marca împlinirea, pe 29 iunie, a 10 de ani de când Fericitul Ioan Paul al II-lea a semnat Exortaţia Apostolică „Ecclesia in Europa” privind evanghelizarea şi prezenţa creştină pe Bătrânul continent.

Episcopii comisiei au afirmat că „în contextul crizei actuale, scepticismul şi dubiul par să fie dominante. Privind însă la realizările Europei, trebuie să rămânem europeni care speră”. În „Anul european al cetăţenilor” episcopii îi invită pe toţi europenii să transmită celor din jur speranţa.

„Săptămâna speranţei” va începe duminică, 23 iunie, în Capela pentru Europa sau Capela Învierii din Bruxelles. Manifestările zilnice cuprind rugăciunea de dimineaţă la Capela pentru Europa, o scurtă pauză de prânz la sediul Comisiei episcopale, şi o dezbatere publică serală la Biserica Dominicană.

În cele 4 zile vor fi abordate o serie de probleme urgente din societatea europeană precum rezistenţa împotriva asupririi, femeile implicate în viaţa politică, trăirea alături de oameni de religii diferite, trăirea alături de persoanele marginalizate, educaţie 2.0, etica afacerilor în viziunea franciscană, lupta împotriva crimei organizate şi altele. Fiecare temă dezbătută va fi introdusă de prezentarea figurii unui sfânt sau fericit catolic.

Sursa:ro.radiovaticana.va