Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Semnaţi petiţia împotriva adoptării de către Parlamentul European a raportului de susţinere a „dreptului la avort”

 
Semnaţi petiţia împotriva adoptării de către Parlamentul European a raportului de susţinere a „dreptului la avort”
  • 17 Ian 2015
  • 2378

Pe 15 ianuarie, Federaţia Europeană a Asociaţiilor de Familii Catolice (FAFCE – Federation of Catholic Family Associations in Europe) a lansat petiţia intitulată “STOP TARABELLA care relansează Estrela!” şi încurajează cetăţenii din toată Europa care vor să susţină demnitatea umană şi respectul pentru ceea ce ţine de aceasta să semneze petiţia.

Semnaţi petiţia aici.

Raportul Tarabella este o parte a controversatului Raportul Estrela şi vizează promovarea “dreptului la avort” printr-o rezoluţie a Parlamentului European.

Citeşte şi: Discurs plin de ură în Parlamentul UE al doamnei Estrela în urma respingerii controvesatului ei raport

Încă o dată este nevoie ca cetăţenii UE să-şi unească vocile pentru a apăra principiul subsidiarităţii şi să împiedice noii membri ai Parlamentului European să adopte raportul de susţinere a “dreptului la avort”.

Pe 10 Decembrie 2013 Parlamentul European a respins raportul „Sănătatea și drepturile sexuale și reproductive” (“Sexual and reproductive health and rights”, SRHR), aşa numitul raport Estrela. În locul acestuia, membrii Parlamentului European au adoptat o rezoluţie care reafirmă principiul subsidiarităţii şi susţine clar că “formularea şi susţinerea politicilor asupra SRHR şi asupra educaţiei sexuale în şcoli este de competenţa Statelor Membre”.

Mesajul este clar: Nu ţine de competenţa UE să decidă asupra unor probleme precum avortul sau educaţia sexuală în şcoli! Ţine în schimb de competenţa fiecărui stat în parte şi sub nicio formă nu este ceva ce trebuie decis la Bruxelles.

Sute de mii de cetăţeni s-au opus Raportului Estrela în 2013! O victorie importantă în favoarea demnităţii umane, a subsidiarităţii şi a exprimării naţionale!

Prin această victorie s-a câştigat teren: datorită mobilizării cetăţenilor pe tot cuprinsul continentului, Parlamentul European a respins o tentativă majoră de a promova «dreptul la avort» la nivel european.

Totuşi, membrul belgian al Parlamentului European Marc Tarabella din partea Grupului Socialist încearcă în prezent să forţeze principiul subsidiarităţii în ce priveşte SRHR, atacând unul din punctele principale ale raportului Estrela, numit “dreptul la avort”. Domnul Tarabella este raportorul desemnat al raportului anual al Parlamentului European asupra egalităţii dintre femei şi bărbaţi în Uniunea Europeană – 2013. Un raport anual care a fost respins în 2014, iar apoi redenumit Raportul Zuber.

Domnul Tarabella intenţionează să convingă Parlamentul European să accepte următoarele dispoziţii :

“Parlamentul European susţine în continuare femeile să deţină controlul asupra drepturilor lor sexuale şi de reproducere, fără a ignora accesul la contracepţie şi avort; de asemenea sprijină măsurile şi acţiunile de îmbunătăţire a accesului femeilor la serviciile de sănătate sexuală şi reproductivă şi la informare asupra drepturilor lor şi serviciilor disponibile; face de asemenea un apel către Comisie şi Statele Membre pentru a implementa măsuri de conştientizare în rândul bărbaţilor asupra problemelor legate de sexualitate şi reproducere”.

Intervenţia domnului Tarabella este redundantă, din moment ce Parlamentul European a afirmat deja că nu ţine deloc de competenta UE problema avortului. Cu toate acestea, în timpul întrevederilor Comitetului pentru Drepturile Femeilor şi Egalitatea de Gen din cadrul Parlamentului European acesta şi-a susţinut intenţia de a promova “dreptul la avort”.

Este prin urmare necesar să reafirmăm ceea ce Parlamentul European a decis pe 10 Decembrie 2013.

Federaţia Europeană a Asociaţiilor de Familii Catolice face un apel către toţi cetăţenii să îşi unească vocile şi să transmită împreună un semnal puternic Parlamentului European înaintea votului care va avea loc întâi în cadrul Comitetului pentru Drepturile Femeilor şi Egalitatea de Gen pe 20 Ianuarie 2015, iar ulterior în plen în cadrul Parlamentului European.

Semnaţi aici petiţia “STOP TARABELLA care relansează Estrela!”Sursa:stiripentruviata.ro