Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

L’Œuvre d’Orient denunță violențele islamiste

 
L’Œuvre d’Orient denunță violențele islamiste
  • 09 Ian 2015
  • 1938

Comunicatul Mons. Pascal Gollnisch:

L’Œuvre d’Orient condamnă cu multă fermitate atacul islamist împotriva redacţiei Charlie Hebdo. Cu multă reverenţă se pleacă în faţa victimelor, răniților și a familiilor acestora. Nu putem să nu ne exprimăm groaza în faţa acestor acte de barbarie săvârşite în numele religiei.

De o lungă perioadă de timp L’Œuvre d’Orient a denunțat violențele islamiste care-i vizează în fiecare zi pe creștinii din Orientul Mijlociu și acum în Franța.

Gravitatea acestor situații ar trebui să ne încurajeze să abordăm în mod serios complexitatea acestor drame evitând superficialitatea. Este în joc viața tuturor cetățenilor din Franța și din Orient.

Trebuie să ne gândim mai profund la relația dintre libertatea legitimă a presei și la respectul pentru ceea ce este cel mai sacru în viața omului, care poate să provoace mânie, ură, violență împotriva inocenţilor.

Diferitele aspecte religioase ale societăților noastre trebuie să fie abordate cu multă responsabilitate, cu pricepere, respect, fermitate și discernământ într-un spirit de pace.

Asistăm la o globalizare a violenței, să reflectăm la cauzele și modalităţile sale; să acționăm solidari cu populaţiile ameninţate.

 

Traducere: ACC