Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa a făcut un apel stăruitor pentru eliberarea preotului răpit în Yemen

 
Papa a făcut un apel stăruitor pentru eliberarea preotului răpit în Yemen
  • 11 Apr 2016
  • 2006

La rugăciunea mariană pascală ”Regina Coeli”, recitată duminică, 10 aprilie 2016, în Piața Sfântul Petru, împreună cu numeroși credincioși, pontiful a făcut un apel stăruitor la eliberarea preotului catolic Tom Uzhunnalil, răpit în Yemen, la 4 martie a.c.

"Dragi frați și surori, în speranța care ne-a fost dată de Cristos cel înviat, reînnoiesc apelul meu pentru eliberarea tuturor persoanelor răpite în zone de conflict armat; în particular, țin să-l amintesc pe preotul catolic salezian Tom Uzhunnalil, răpit la Aden, în Yemen, pe 4 martie", a spus Sfântul Părinte în apelul la eliberarea părintelui Tom.

Sunt numeroase și sunt răspândite în întreaga lume inițiativele de rugăciune pentru eliberarea părintelui Tom, prelatul indian salezian răpit, despre care circulă știri contrastante. Intervievat de agenția Asia News, mons. Thomas Menamparampil, arhiepiscop de Jowao și emerit de
Guwahati, a vorbit despre admirația pe care a nutrit-o întotdeauna față de curajul și prezența de spirit a părintelui Tom, în orice situație s-ar fi aflat, fiind totodată pe deplin conștient de riscurile la care era expus.

După răpirea părintelui Tom, în India și în numeroase alte părți ale lumii au fost făcute rugăciuni pentru eliberarea preotului. Printre inițiativele de rugăciune s-a numărat și veghea care a avut loc la Bangalore, în India, la 4 aprilie, la exact o lună de la răpire.

Recent, mons. Menamparampil a mers la rudele părintelui Tom, la Ramapuram, în Kerala. S-au rugat împreună și și-au exprimat speranța și încrederea în Domnul, convinși că "există un timp și un anotimp pentru toate", după cum a precizat arhiepiscopul de Jowao.Sursa:ro.radiovaticana.va