Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Seară de veghe și rugăciune pentru tineri la Sanctuar Arhiepiscopal Major din Cluj

 
Seară de veghe și rugăciune pentru tineri la Sanctuar Arhiepiscopal Major din Cluj
  • 24 Noi 2023
  • 384

Joi 23 noiembrie 2023, ora 19.30, la Mănăstirea Maicii Domnului – Sanctuarul Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca, avut loc o seară de rugăciune în prezența Preasfinției Sale Claudiu, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Tineretului.

Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul eparhial de Cluj-Gherla, pr. Vasile Tofană, vicar general, pr. Cristian David, rector al Sanctuarului Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca, preoți din Biroul pentru pastorația tinerilor și a copiilor din cadrul Episcopiei de Cluj-Gherla, surori ale Congregației Maicii Domnului cu Maica Teodorina, superioară generală, și tineri, au participat, joi, 23 noiembrie 2023, la o seară de veghe și rugăciune pentru tineri, la Mănăstirea Maicii Domnului (Sanctuar Arhiepiscopal Major), în fața Domnului Isus - Sf. Euharistie, sub protecția Vălului Maicii Sfinte (relicva a fost expusă în capelă de către Ierarh, în locașul special pregătit, alături de icoana Sanctuarului).

În anul pastoral dedicat rugăciunii, această seară de veghe și rugăciune pregătește celebrarea Zilei Mondiale a Tineretului (la nivel local), care va avea loc duminică, 26 noiembrie 2023, când se va celebra SfântaLiturghie arhierească (de la ora 18.00, în Catedrala episcopală “Schimbarea la Față”). Tot atunci, preoții și credincioșii eparhiei de Cluj-Gherla sunt invitați să marcheze această celebrare, fiind rugați să se roage pentru tinerii eparhiei.

În această zi este și aniversarea a 170 de ani de existență a Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

În fiecare an, în Biserica Catolică, se celebrează Ziua Mondială a Tineretului. Această zi dedicată tinerilor s-a născut din dorinţa Papei Ioan Paul al II-lea, în 1984. De atunci şi până azi această zi dedicată tinerilor s-a celebrat la nivel local, iar la un interval de doi-trei ani şi la nivel internaţional. Ziua Mondială a Tineretului va fi marcată în Eparhia de Cluj-Gherla, fiind o ocazie de pregătire pentru Întâlnirea Națională a Tinerilor Catolici care va avea loc anul viitor la Cheile Grădiștei în perioada 4 – 7 septembrie 2024.Sursa:eparhiaclujgherla.ro