Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

De ce Sfântul Anton de Padova este reprezentat cu un crin în mână?

 
De ce Sfântul Anton de Padova este reprezentat cu un crin în mână?
  • 13 Iun 2022
  • 311

Sfântul Anton de Padova este unul dintre cei mai populari sfinți ai Bisericii Catolice. Este cunoscut ca fiind sfântul căsătoriilor și făcător de minuni. Dar nu numai. A fost un predicator desăvârșit și un model de credință și umilință.

Sfântul Anton, cu numele de botez Fernando Antônio de Bulhões, s-a născut pe 15 august 1195 la Lisabona (Portugalia), într-o familie nobilă. A primit o educație creștină, iar la vârsta de 19 ani a intrat în mănăstire, devenind călugăr franciscan. Într-una din călătoriile sale misionare l-a cunoscut personal pe Sfântul Francisc de Assisi.

A studiat mult Evanghelia, a făcut multe miracole și a lăsat o operă teologică imensă. A murit la Padova (Italia) pe 13 iunie 1231, la vârsta de 36 de ani.

Din secolul al XV-lea, Sfântul Anton este reprezentat în icoane cu un crin în mână. Floarea face trimitere la primăvară, anotimpul în care Sfântul a murit. De asemenea, această floare de câmp, medicinală, ornamentală și fragilă mai face trimitere la puritate, castitate și la mărturia unei vieți oferite lui Dumnezeu. Crinul mai are încă un atribut: simbolizează natura, valorizată mult de călugării franciscani.

 

Traducere: LNU



Sursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie