Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fecioara Maria în imnul oficial al ZMT de la Lisabona, din 2023

 
Fecioara Maria în imnul oficial al ZMT de la Lisabona, din 2023
  • 29 Ian 2021
  • 1680

A fost prezentat imnul oficial al celei de-a 35-Zi Mondială a Tinerilor, care va avea loc la Lisabona, în Portugalia, în august 2023. "Cântând acest imn, tinerii din întreaga lume sunt îndemnaţi să se identifice cu Maica lui Isus, fiind dispuşi slujirii, misiunii şi transformării lumii" – au explicat organizatorii evenimentului, într-un comunicat de presă. 

Titlul imnului – "Há Pressa no Ar" care s-ar putea traduce prin "E forfotă în jur" – se inspiră din tema următoarei ediţii a Zilei Mondiale a Tinerilor – "Maria a pornit şi s-a dus în grabă" (Lc 1,39).
Textul imnului a fost scris de preotul João Paulo Vaz, iar muzica a fost compusă de Pedro Ferreira, profesor şi muzician, ambii din Dieceza de Coimbra, situată în centrul Portugaliei. Aranjamentele muzicale au fost realizate de muzicianul Carlos Garcia.

Ziua este marcată la nivel internaţional din trei în trei ani, iar alegerea Portugaliei este legată de istoria acestei ţări care poartă urmele spirituale ale Preacuratei Fecioare Maria.  explică organizatorii ediţiei Zilei Mondiale a Tinerilor de la Lisabona.

 "Tema aleasă pentru Ziua Mondială a Tinerilor din Portugalia m-a făcut să reflectez asupra relaţiei mele cu Maica Cerească şi în acest fel procesul creativ al cuvintelor s-a transformat într-un timp intens de rugăciune" – a explicat autorul versurilor, părintele João Paulo Vaz. "Melodia s-a născut înainte de text şi a fost compusă într-o cameră mică, la pian" – a spus Pedro Ferreira, autorul muzicii.

Imnul a fost selecţionat, în urma unui concurs naţional, din peste 100 de propuneri şi a fost publicat, în două versiuni, pe canalele oficiale dedicate Zilei Mondiale a Tinerilor de la Lisabona, din 2023. Versiunea originală a imnului este în limba portugheză, iar versiunea internaţională este disponibilă în patru limbi: engleză, spaniolă, franceză şi italiană.

În luna octombrie a anului trecut, a fost prezentata emblema următoarei Zile Mondiale a Tinerilor.
Inspirată tot din tema următoarei ediţii a întâlnirii mondiale a tinerilor, emblema ilustrează în mod simbolic crucea, calea, rozariul şi imaginea Preacuratei, simboluri care – în acest timp de pandemie – dobândesc o şi mai mare semnificaţie legată de speranţă în ajutorul lui Dumnezeu pentru depăşirea situaţiei dramatice cu care se confruntă omenirea.
Reamintim că, din cauza pandemiei, Ziua Mondială a Tinerilor – care ar fi trebuit să se desfăşoare la Lisabona în 2022 – a fost amânată cu un an, fiind programată să aibă loc în august 2023.


Sursa:vaticannews.va/ro

Știri din aceeași categorie