Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Tema mesajului Sfântului Părinte Francisc pentru Cea de-a 55-a Zi Mondială a Comunicaţiilor Sociale

 
Tema mesajului Sfântului Părinte Francisc pentru Cea de-a 55-a Zi Mondială a Comunicaţiilor Sociale
  • 29 Sep 2020
  • 819

"«Vino şi vezi!» (In 1,46). A comunica întâlnind persoanele cum şi unde sunt"

"Vino şi vezi". Aceste cuvinte ale apostolului Filip sunt centrale în Evanghelie: vestirea creştină, mai înainte din cuvinte, este făcută din priviri, mărturii, experienţe, întâlniri, apropiere. Într-un cuvânt, viaţă. Tocmai acele cuvinte, citate în Evanghelia lui Ioan (1,43-46) au fost alese de Papa Francisc ca temă a Celui de-al 55-lea Mesaj pentru Ziua Comunicaţiilor Sociale, care se va celebra la 16 mai 2021. "A comunica întâlnind persoanele cum şi unde sunt", este subtitlul.

Acesta este citatul evanghelic: "A doua zi, voia să plece în Galileea şi l-a întâlnit pe Filip. Isus i-a zis: «Urmează-mă!» Filip era din Betsaida, din cetatea lui Andrei şi a lui Petru. Filip l-a întâlnit pe Natanael şi i-a zis: «L-am găsit pe cel despre care au scris Moise, în Lege, şi profeţii, pe Isus, fiul lui Iosif din Nazaret». Dar Natanael i-a zis: «Poate fi ceva bun din Nazaret?» Filip i-a zis: «Vino şi vezi!»".

În schimbarea epocală pe care o trăim, într-un timp care ne obligă la distanţa socială din cauza pandemiei, comunicarea poate face posibilă apropierea necesară pentru a recunoaşte ceea ce este esenţial şi a înţelege cu adevărat sensul lucrurilor.

Nu cunoaştem adevărul dacă nu trăim experienţa lui, dacă nu întâlnim persoanele, dacă nu suntem părtaşi de bucuriile lor şi de durerile lor. Vechea vorbă "Dumnezeu te întâlneşte acolo unde eşti" poate fi un ghid pentru cei care sunt angajaţi în munca mass-media sau a comunicaţiilor în Biserică. În chemarea primilor discipoli, cu Isus care merge ca să-i întâlnească şi îi invită la urmarea lui, vedem şi invitaţia de a folosi toate mass-media, în toate formele lor, pentru a ajunge la persoane aşa cum sunt şi acolo unde trăiesc.

(29 septembrie 2020)

Traducere de pr. Mihai PătraşcuSursa:ercis.ro