Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Crucifixul scăldat în lacrimile Cerului și Papa singur în piața goală

 
Video: Crucifixul scăldat în lacrimile Cerului și Papa singur în piața goală
  • 28 Mar 2020
  • 6184

de Andrea Tornielli

Imagini, semne și cuvinte ale rugăciunii pentru întreaga lume pe care Papa însuși a dorit-o pentru a implora sfârșitul pandemiei

Protagonistul rugăciunii care a fost celebrată de Papa Francisc în seara zilei de 27 martie 2020 cu Piața Sfântul Petru goală și cufundată într-o liniște ireală, a fost El. Asupra Crucifixului se revărsa ploaia, adăugând la sângele pictat pe lemn acea apă despre care Evanghelia ne spune că a curs din rana provocată de suliță.

Acel Cristos Răstignit care a supraviețuit incendiului, pe care romanii l-au purtat în procesiune împotriva ciumei; acel Cristos Răstignit pe care Sfântul Ioan Paul al II-lea l-a îmbrățișat în timpul liturgiei penitențiale a Jubileului din anul 2000, a fost protagonistul tăcut și neajutorat în centrul spațiului gol. Chiar și Maria, Salus populi Romani, încapsulată în carcasa de plexiglas și devenită opacă din cauza ploii, părea să dispară, cu umilință, în fața Lui, răstignit pe cruce pentru mântuirea umanității.

Papa Francisc a apărut mic, și chiar mai aplecat în timp ce urca treptele din piață, nu fără dificultate și în singurătate, făcându-se astfel interpretul durerilor lumii, pentru a le așeza la picioarele Crucii: „Doamne, nu-ți pasă că pierim?”. Dureroasa criză cu care ne confruntăm „demască vulnerabilitatea noastră și lasă descoperite acele certutidini false și superflue pe care ne-am construit agenda noastră, planurile, obișnuințele și prioritățile noastre” și „acum, în timp ce suntem în mijlocul mării agitate, te implorăm: „Trezește-te, Doamne!”.

Sirena unei ambulanțe, una dintre multele care în aceste ore traversează cartierele noastre pentru a-i ajuta pe noii contagiați, a însoțit împreună cu glasul clopotelor momentul binecuvântării euharistice Urbi et Orbi, când Papa, tot singur, a reapărut în piața pustie și a făcut semnul crucii cu ostensoriul. Din nou, Protagonistul a fost El, acel Isus care s-a jertfit și a vrut să se facă hrană pentru noi. Acel Isus care astăzi ne repetă: „De ce sunteți fricoși? Încă nu aveți credință?”... „Voi nu vă temeți”.

 

Traducere: LNUSursa:vaticannews.va/it