Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Instalarea noului capelan al comunităţii româneşti greco-catolice din Forli

 
Instalarea noului capelan al comunităţii româneşti greco-catolice din Forli
  • 08 Oct 2019
  • 2526

Duminică, 6 octombrie 2019, în biserica Sfântului Francisc din Forli (Italia), a avut loc instalarea Părintelui Octavian Frinc în funcția de Capelan al comunității românești greco-catolice "Sfinții Arhangheli Mihai și Gavril". În felul acesta, a fost inaugurată o nouă etapă în parcursul acestei comunități, după rodnica păstorire a Părintelui Mihai David, actualmente capelan la Cesena.

Prezent la începutul celebrării, Episcopul Diecezei de Forli Excelența Sa Livio Corazza, și-a exprimat bucuria și disponibilitatea de a sprijini în continuare comunitatea de credincioși greco-catolici de pe teritoriul Diecezei sale și pe Păstorul acesteia. A fost totodată prezent la acest moment semnificativ Părintele Enrico Casadio, Vicar Episcopal în cadrul Diecezei de Forli.

 

Părintele Cristian Crişan, Vizitator Apostolic și Coordonator național pentru Italia, i-a înmânat Episcopului locului din partea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, o medalie care a fost imprimată cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj și a beatificării episcopilor martiri greco-catolici de pe data de 2 iunie 2019.

 

Părintele Octavian Frinc provine din clerul Eparhiei de Maramureș, desăvârșindu-și studiile de master în Drept Canonic la Universitatea Pontificală a Lateranului din Roma. 

 

 

ACC