Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Sfințirea Bisericii Greco-Catolice din Budești

 
FOTO: Sfințirea Bisericii Greco-Catolice din Budești
  • 29 Iul 2019
  • 3743

Duminică, 28 iulie 2019, a avut loc sfințirea Bisericii Greco-Catolice cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Budești, protopopiatul Sărmaș, județul Bistrița-Năsăud.

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, slujba de sfințire a Altarului și a Bisericii a fost oficiată de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, în prezența unui număr mare de preoți și  a unui număr însemnat de credincioși. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul parohiei greco-catolice „Buna Vestire” din Bistrița. Semnalăm prezența la eveniment și a oficialităților locale și județene.

În masa Sfântului Altar a noii Biserici au fost așezate relicvele a trei Fericiți Episcopi martiri: Vasile Aftenie, Ioan Bălan și Iuliu Hossu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Ioan Bande, administratorul parohial al parohiei Budești, a adus un cuvânt de mulțumire celor prezenți și celor care s-au implicat la construirea bisericii și i-a invitat pe toți, indiferent de confesiune, să înalțe rugăciuni în noul lăcaș.

(GALERIE FOTO)

La final, Preafinția Sa Claudiu a sfințit o placă memorială în cinstea Pr. greco-catolic Vasile Cesereanu.

 

Biroul Arhieparhial de Presă

 

 Sursa:bisericaromanaunita.ro