Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Este necesară o reflecţie generală privind comunicarea în Biserică”

 
„Este necesară o reflecţie generală privind comunicarea în Biserică”
  • 24 Noi 2013
  • 5259
„Este necesară o reflecţie generală privind comunicarea în Biserică”, a spus Cardinalul Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului Pontifical al Culturii, în cursul unei intervenţii la întâlnirea de lucru desfăşurată recent la Universitatea LUMSA (Libera Università Maria Ss. Assunta) din Roma. Reuniunea a avut ca temă: „Comunicare şi adevăr în era Papei Francisc”

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa rectorului Universităţii, Giuseppe Dalla Torre, şi a reprezentat o introducere la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa cardinalului Ravasi, ceremonie desfăşurată cu ocazia inaugurării Anului academic 2013-2014.

„În cultura noastră contemporană” – a spus cardinalul Ravasi – „există o criză a comunicării”, în vreme ce „excesul de comunicare riscă să devină negare a comunicării”, de aceea „este necesară o reflecţie generală privind comunicarea în Biserică, pentru că „este un capitol critic care necesită curajul de a fi înfruntat”.

Referindu-se la „recente cazuri grave” care au implicat instituţii ecleziale, preşedintele Consiliului Pontifical al Culturii a atras atenţia că „adăpostirea în formule de autoapărare se revelează a fi contraproductivă”, fiind mult mai bine să se adopte „claritatea şi transparenţa”.Sursa:ro.radiovaticana.va