Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un tort în memoria martirilor oferit Papei Francisc, la Blaj

 
Un tort în memoria martirilor oferit Papei Francisc, la Blaj
  • 04 Iun 2019
  • 4560

Un tort reprezentând o pernă roșie, decorată cu trandafiri albi, a fost pregătit special pentru Papa Francisc, aflat în vizită apostolică la Blaj. Tortul a încheiat prânzul pe care Papa Francisc și suita sa l-au avut la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore, după beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici martiri.

Realizat sub formă de pernă roșie - explică episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, Preasfinția Sa Claudiu Pop - "este o reamintire a martiriului, în timp ce trandafirii albi sunt simbolul purității și amintesc de florile pe care Papa Francisc le aduce la Santa Maria Maggiore înainte de călătoriile sale apostolice și pe care le oferă în omagiul Sfintei Tereza din Lisieux, căruia Papa îi este devotat".

Tortul a fost realizat de cofetăria Linqenda din Beclean, iar ornamentele au fost făcute de artista beclenară Marinela Mureșan.

Printre martirii greco-catolici recent beatificați la Blaj, a fost și episcopul Ioan Suciu, renumit pentru munca sa în favoarea comunității de romi. Și doar pentru comunitatea de romi a fost construită în cartierul pe care Papa Francisc l-a vizitat la sfârșitul călătoriei sale în România o biserică greco-catolică, dedicată Sfântul Apostol Andrei și Fericitului Episcop Ioan Suciu. Biserica a fost consacrată de Preasfinția Sa Claudiu Pop în 19 mai, a.c. Piatra de temelie a bisericii fiind pusă la 1 octombrie 2017 de cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale.

Papa Francisc a luat prânzul la Curia Arhiepiscopiei Majore, aflată în piața centrală din Blaj, vizavi de catedrala dedicată Sfintei Treimi. Aproximativ douăzeci de mii de oameni așteptau, sperând ca Papa Francisc să viziteze și catedrala și să-l poată vedea - spune Liviu Ursu, oficial al biroului de presă al arhieparhiei greco-catolice  de Alba Iulia și Făgăraș . "În catedrală se află cel mai mare și mai frumos iconostas din România, precum și mormantul fondatorului orașului Blaj, episcopul Inocențiu Micu Kleim".

 

Traducere. ACCSursa:www.acistampa.com