Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO. Masacru în Sri Lanka, în duminica Paştelui. Bilanțul morților a depășit 200

 
VIDEO. Masacru în Sri Lanka, în duminica Paştelui. Bilanțul morților a depășit 200
  • 21 Apr 2019
  • 3962

Atacuri în Sri Lanka, în duminca Paştelui (ritul latin). Peste 200 de oameni au fost ucişi în mai multe atentate care au vizat biserici în timpul slujbei de Paşte şi hoteluri din zona capitalei Colombo, iar peste 500 sunt răniţi.

► CITIȚI ȘI: Mesajul Papei Francisc în urma atentatelor comise în Sri Lanka

 207 de morți și peste 500 de răniți în urma valului de atacuri sinucigaşe şi cu bombă care a vizat biserici şi hoteluri în capitala Sri Lanka în prima zi de Paşte. Printre victime se numără şi zeci de cetăţeni străini, printre aceştia portughezi şi britanici. 7 suspecţi au fost arestaţi până acum. Opt copii români, aflaţi în Colombo la un schimb de experienţă, au fost salvaţi din calea atentatelor. Aceştia şi adultul care îi însoţea au fost transportaţi, de urgenţă, la o unitate militară din afara oraşului, unde sunt în siguranţă. Pentru moment, niciun român nu se află pe lista victimelor atacurilor. Ministrul de Externe de la Bucureşti i-a îndemnat pe românii aflaţi acolo să să se întoarcă în ţară cât mai rapid.

În utlima vreme existau însă temeri că militanţi ai organizaţiei teroriste ISIS care s-au întors din Irak şi Siria ar putea constitui o ameninţare. Sri Lanka este o țară majoritare budistă. Dintre cei 21 de milioane de locuitorii, se estimează că 1,2 milioane sunt catolici. Corespondentul BBC spune că preoţii cu care a vorbit sunt şocaţi, la fel şi forţele de securitate, care spun că a fost un atac bine plănuit şi bine coordonat. Iar serviciile de informaţii nu au avut niciun indiciu, la fel cum nu au nici despre cei care sunt în spatele masacrului.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care condamnă atacurile din Sri Lanka și transmite condoleanțe rudelor victimelor. "Condamn cu fermitate atacurile înfiorătoare la adresa oamenilor nevinovaţi din #Sri Lanka în duminica Paştelui. Condoleanţe tuturor celor care au avut de suferit. Trebuie să apărăm libertatea religioasă şi credinţa", a scris şeful statului pe Twitter.

După mesajul ”Urbi et Orbi”, papa Francisc a dat glas durerii pentru atentatele comise în dimineața zilei de Paști în Sri Lanka asupra unor comunități creștine care celebrau cu bucurie Învierea Domnului.Sursa:www.digi24.ro