Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A crescut numărul persecuţiilor înpotriva creştinilor în lume

 
A crescut numărul persecuţiilor înpotriva creştinilor în lume
  • 09 Ian 2015
  • 5175

Potrivit ultimei monitorizări World Watch List 2015 realizate de Open Doors International, în anul 2014 a crescut numărul persecuţilor împotriva creştinilor în lume. Astăzi, ţările în care creştinii se află în cel mai mare pericol sunt: Coreea de Nord, Irak și Somalia.

 „Datele nu sunt surprinzătoare”, a declarat Open Doors – un ONG internațional angajat de peste 50 de ani pentru a ajuta toți creștinii persecutați pentru credința lor.

Statisticile publicate la 07 ianuarie 2015, fac referinţă la perioada 1 noiembrie 2013 - 31 octombrie 2014 şi prezintă o listă de 50 de națiuni afectate, de la cea mai gravă la cea cu cele mai puţine cazuri.

În „Top 10” se află trei state africane

Analiza World Watch 2015 confirmă o creștere generală a persecuţiei creștinilor în lume, chiar și în locuri care nu a fost atât de afectate în trecutul recent, precum unele părți din Asia, America Latină și în special în Africa sub-sahariană.

Pe prima poziţie, pentru al treisprezecelea an consecutiv, se află Coreea de Nord Kim Jong-un, cu 92 de puncte dintr-un maxim teoretic de 100, urmată de Somalia, controlată de extremiști islamici Shebab și Irak – ocupat de către aşa zisul Stat islamic.

Tot printre primele 10 naţiuni cele mai afectate de persecuţie se numără trei ţări africane: Sudan, Eritreea și Nigeria, dintre care Eritreea a fost puţin prezentă în statisticile ultimilor ani. Datele Open Doors au confirmat extremismul islamic ca fiind principalul protagonist al acestor persecuții, prezent şi în noi forme precum califatul statului islamic în Irak și Siria, sau califatul lui Boko Haram în Nigeria.

Creştinii sunt victime ale restricțiilor și în țările care nu sunt musulmane

Creştinii sunt victime ale restricțiilor din unele țări islamice moderate care, în numele conservării culturii locale, impun tot mai des practicile islamice întregii populații, indiferent dacă este musulmană sau nu. Este cazul ţărilor Djibouti, Tanzania și Comore.

Un impact negativ supra creștinilor l-a avut şi apariția unor partide naționaliste cu orientare religioasă precum în India, care este condusă de partidul naționalist hindus „Bharatiya Janata Party” (BJP). În 2014, India a cred crescut cu şapte poziții înaintea Egiptului.

Pe a patruzeci şi una poziţie se situează Turcia, cu Partidul Islamic Moderat pentru Justiție și Dezvoltare a lui Erdogan.

S-au notat unele îmbunătățiri în ceea ce priveşte persecuţia creştinilor, în ţări precum Etiopia (locul 22), Laos (28) și Sri Lanka (44).

Criteriile utilizate pentru clasament

Clasamentul Open Doors este alcătuit de criteriile obiective ale unor analiști independenţi, cercetători și experți în domeniu în cadrul diferitelor țări. Nivelurile sunt alocate pe baza diferitelor aspecte ale libertății religioase, printre care se identifică gradul de libertate al creștinilor de a trăi credința lor în mod deschis în cinci domenii ale vieții de zi cu zi: viaţa privată, familia, comunitatea în care își au reședința, participarea la biserică și la viața publică a țării în care trăiesc, la care se adaugă o ca a şasea dimensiune, gradul violenței pe care o suferă.



Sursa:ro.radiovaticana.va