Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: PS Claudiu, despre beatificarea celor șapte episcopi

 
VIDEO: PS Claudiu, despre beatificarea celor șapte episcopi
  • 15 Apr 2019
  • 1156

Conferința Episcopilor catolici din România (CER) a organizat vineri, 12 aprilie 2019, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi de la Ciofliceni, Snagov, unde episcopii au fost reuniţi în adunare plenară, o conferință de presă dedicată vizitei Papei Francisc în România.

La conferința de presă au luat cuvântul episcopii romano-catolici şi greco-catolici gazde ale vizitei Papei Francisc la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj.

Cu această ocazie Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, și-a manifestat bucuria pentru vizita pe care Sfântul Părinte Papa Francisc o va face la Blaj, ocazie cu care va beatifica pe cei șapte episcopi greco-catolici morți în faimă de martiri sub regimul comunist:

“E un dar în plus pentru noi ca Sfântul Părinte însuși să celebreze această beatificare. Trebuie remarcat totuși, că este o beatificare specială. E vorba de șapte episcopi, nu de un credincios, nu de un preot, nu de un episcop. E mărturia unei Biserici. Și sfântul Părinte Papa Francisc vine la Blaj pentru a mulțumi unei Biserici care a fost dispusă să-și pună în pericol existența pentru a păstra comuniunea cu Biserica Catolică, cu Sfântul Părinte.”

ACC

Secvență preluată din cadrul emisiunii Universul Credinței, TVR 1, vidiojurnalist Ciprian Dumea.