Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pr. Cristian Crișan: Despre obligațiile ierarhilor latini față de creștinii orientali

 
Pr. Cristian Crișan: Despre obligațiile ierarhilor latini față de creștinii orientali
  • 20 Mar 2019
  • 594

Marți 19 martie 2019, la Institutul Catolic din Paris a avut loc conferința ”Despre îngrijirea pastorală a creștinilor orientali din partea episcopilor latini” susținută de Pr. Cristian Crișan, Rectorul Misiunii Greco-Catolice Române din capitala Franței și Judecător la Tribunalul de Primă Instanță al Arhiepiscopiei de Paris. Conferința Pr. Crișan a avut loc în cadrul Sesiunii de formare permanentă a Cancelarilor Diecezani, organizată de către Facultatea de Drept Canonic din cadrul Institutului Catolic din Paris.

Expunerea a debutat prin trasarea câtorva repere legate de obligațiile ierarhilor latini față de creștinii orientali aflați pe teritoriul Diecezelor lor, în modul în care sunt codificate în dubla legislație canonică, continuând cu prezentarea modificărilor aduse de Scrisoarea Apostolică sub formă de motu proprio a Papei Francisc « De concordia inter codices » din anul 2016, privind armonizarea Codurilor canonice latin și oriental. Totodată, au fost prezentate aspecte referitoare la situația juridică a comunităților catolice de rit oriental din Franța.

La conferință, pe lângă numeroșii studenți în frunte cu prof. Ludovic Danto, Decanul Facultății de Drept Canonic, au fost prezenți reprezentanți ai Arhiepiscopiei Parisului și ai Conferinței Episcopale Franceze, precum și trimiși din partea Diecezelor din întreaga Franță.
 
 
ACC