Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Preot în veac: 78 de ani de preoție pentru Pr. Russo

 
Preot în veac: 78 de ani de preoție pentru Pr. Russo
  • 15 Mar 2019
  • 374

Dacă nu este un record, puțin mai lipsește. „Preot în veac ești tu”, repetă Pr. Calogero Russo din ziua hirotonirii. Preotul sicilian în vârstă de 100 de ani, a împlinit 78 de ani de preoție. A trăit sub pontificatul a nouă Papi, a trecut prin drama celui de-al doilea Război Mondial și a cutremurului din Belice.

A fost hirotonit preot pe 8 martie 1941, la vârsta de 22 de ani, prin dispensa Papei Pius al XII-lea. În prezent este arhipreot emerit de Partanna și decan al dieezei Mazara del Vallo (Italia).

Și la această vârstă celebrează Sfânta Liturghie în capela special amenajată în casa sa „Isus învățătorul”, unde întâlnește multe persoane.

Educat fiind de familie în spiritul sacrificiului și al simplității, înainte de a intra în seminar își donează hainele săracilor. După cutremurul de la Belice din anul 1968, își desfășoară misiunea printre victime. Pentru a-i permite să-și desfășoare mai bine apostolatul printre familiile nevoiașe, Papa Paul al VI-lea îi dăruiește o mică mașină.

A cumpărat din fondurile proprii sute de Evanghelii pe care le-a dăruit familiilor, împreună cu alte ajutoare materiale. A refuzat de două ori numirea episcopală, pentru a putea rămâne în mijlocul oamenilor.

Și-a sărbătorit aniversarea a 78 de ani de preoție prin celebrarea Sfintei Liturghii, la care au participat rudele sale, dar și alte persoane din dieceză. Toți îl descriu ca fiind un preot îndrăgostit de Dumnezeu.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:avvenire.it