Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Prima Tabără de iarnă a grupului de cercetași din Beclean

 
Prima Tabără de iarnă a grupului de cercetași din Beclean
  • 07 Ian 2019
  • 2023

Băile Figa au găzduit săptămâna trecută, de joi până sâmbătă, prima Tabără de iarnă organizată de Grupul de Cercetași „Don Bosco” din Beclean al Asociației Cercetașii Munților. O a doua tabără va începe peste câteva zile.

Pe parcursul celor trei zile petrecute în tabără, cercetașii le-au învățat pe cele 34 de fetițe (pui de lup), împărțite în patru cete, numeroase lucruri, participând la acțiuni și ateliere specifice cercetășiei, formarea fiind personalizată, în funcție de nivelul fiecăruia.

Sub supraveghierea preotului spiritual Alin Cîndea, campusul a fost organizat și coordonat de Adriana Stoian și Claudia Bătinaș, ajutate fiind de alți 8 cercetași (bătrâni lupi).

Copiii au putut descoperii în minunata lor aventură, departe de ecranele televizoarelor  și ale altor device-uri că cercetășia te face să realizezi exigențele vieții în natură, te învață să lucrezi în echipă și să fii mai bun cu cei din jurul tău, îți dăruiește o altfel de educație, dăruită într-un spirit creștin. A fi cercetaș te dezvoltă la un nivel mai amplu. Cercetășia te învață cum să coordoneze o echipă, să împarți responsabilități, să îi înveți la rândul tău pe cei mai mici decât tine. Cercetașul învață să fie ambițios și tot timpul își dorește să își depășească limitele.

Succesul metodologiei cercetășești este mai mult decât verificat. De când fondatorul ei, generalul britanic Robert Baden-Powell, dorea să răspândească valorile creștine – el era creștin – prin intermediul unei metodologii formative pentru tineri, acestă propunere nu face decât să se extindă.

Iată și 10 caracteristici care după revista Frobes prin munca unui cercetaș aduc plus valoarea pentru compania și societatea în care acesta trăiește: știe să lucreze în echipă; este creativ; respectă scara sa de valori și cuvântul dat; știe să conducă și să fie condus; este simpatic; valorizează efortul; știe să-și pună obiective și să le evalueze; este generos; luptă împotriva injustiției; este o persoană „cu resurse”.

Respectând întru totul regulile și valorile cercetășești, tabăra de la Figa s-a încheiat cu bucuria revederii părinților, veniți în număr mare pentru aș vedea copiii cum își primesc cravata sau își depun promisiunea în fața șefilor, dar nu înainte de a le cere voie lor și nu înainte de a primi binecuvântarea preotului.

La finalul taberei, copiii s-au întors fiecare la casele lor cu un bagaj mai mare de cunoștințe, cu o bucurie mare în suflet, pregătiți de a se reîntâlni cu prietenii lor de joacă, gata de a demonstra ceea ce au învățat, iar organizatorii se pregătesc de cea de-a doua tabără care va începe peste câteva zile.

Cercetași totdeauna GATA!

ACC