Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cântăreţii Stelei adună fonduri pentru proiecte în favoarea copiilor

 
Cântăreţii Stelei adună fonduri pentru proiecte în favoarea copiilor
  • 05 Ian 2019
  • 326

În zilele dintre Crăciun şi Epifanie (6 ianuarie), în Germania, în Austria şi în regiunile din Elveţia în care se vorbeşte limba germană, mii de copii îmbrăcaţi asemenea Magilor, numiţi Cântăreţii Stelei, merg din casă în casă pentru a duce binecuvântări, prilej cu care primesc oferte băneşti, cu ajutorul cărora finanţează proiecte de caritate în beneficiul a 20 de ţări din lume.

În Germania şi Austria sunt peste 85 de mii de Cântăreţi ai Stelei. Cu veşminte care-i amintesc pe cei trei Magi – Gaspar, Melchior şi Baltazar  – înfruntă frigul, cu dorinţa de a-i ajuta pe alţi copii, după cum exprimă şi sloganul "Ajutarea copiilor prin copii" sau deviza "A duce o binecuvântare, a fi o binecuvântare".

Binecuvântarea caselor de către Cântăreţii Stelei este însoţită de scrierea pe uşă, cu cretă, a formulei 20C+M+B+19*, care – potrivit tradiţiei populare – ar fi acronimul numelor celor trei nume în limba latină – Casper (Gaspar), Melchior şi Baltazar; însă, de fapt, cele trei iniţiale sunt abrevierea frazei latine "Christus mansionem benedicat" (Cristos să binecuvânteze această casă). Asteriscul reprezintă steaua de la Betleem; cele trei cruci sunt semne de binecuvântare în numele Tatălui, al Fiului şi al Spiritului Sfânt, iar numerele indică anul în curs.

La nivel internaţional, campania Cântăreţii Stelei este în prezent cea mai mare acţiune de solidaritate a copiilor în favoarea altor copii, din 2015 Cântăreţii Stelei fiind incluşi în patrimoniul imaterial Unesco. În 2018, în Austria, Cântăreţii Stelei au adunat 17,5 milioane de euro.

 Sursa:vaticannews.va/ro