Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Preoți îmbrăcați cu sfintele veșminte opresc blindatele în Venezuela

 
Preoți îmbrăcați cu sfintele veșminte opresc blindatele în Venezuela
  • 31 Iul 2017
  • 2967

Câțiva preoți catolici îmbrăcați cu sfintele veșminte au oprit blindatele în Venezuela, pentru a evita un masacru. Au reușit astfel să salveze o situație tensionată de conflict între Garda Națională Bolivariană și protestatarii din orașul Ejido, conflict care ar fi putut degenera și avea consecințe sângeroase.

În fotografiile răspândite prin intermediul contului de Twitter al Conferinței Episcopale din Venezuela, se poate vedea rolul de mediatori între armată și protestatari, asumat de cinci preoți. Blindatele s-au apropiat atunci când mulțimea participa la înmormântarea unui tânăr decedat într-unul dintre numeroasele proteste care sunt în desfășurare în Venezuela. Preoții au întrerupt slujba de înmormântare și le-au cerut militarilor să se retragă.

Chiar și în ultimele zile, mai multe persoane și-au pierdut viața în ciocnirile violente dintre protestatari și forțele de securitate. Până în prezent au fost înregistrate 115 decese, cauzate de protestele care de aproape patru luni de zile perturbă țara.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:avvenire.it