Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Grupuri de colindători la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore

 
Foto: Grupuri de colindători la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore
  • 23 Dec 2018
  • 3446

„Am venit să colindăm” sau „de departe noi venim”! Aceste texte din frumoasele colinde românești caracterizează prezența grupurilor de credincioși care au venit sâmbătă, 22 decembrie 2018, să-l colinde pe Preasfinția Sa Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. Așa cum sublinia și Preasfinția Sa, toți cei prezenți nu au prezentat doar un simplu repertoriu de colinde, ci au adus cu ei Vestea cea Bună a Nașterii Domnului Nostru Isus Cristos.

Rând pe rând, copiii din Reghin, însoțiți de pr. Aurel Rus, colindătorii din Alămor (Sibiu), alături de pr. Ioan Popa, reprezentanții parohiei Poiana - Turda (pr. C Fetiță) și grupul de copii din Blaj (clasele I-VIII), pregătiți de pr. Daniel Câmpean, au prezentat cântece tradiționale de Crăciun, o parte dintre cei prezenți fiind îmbrăcați în costume populare de o frumusețe deosebită. Grupurile s-au intersectat, cei prezenți având posibilitatea să asculte colindele celuilalt, într-o atmosferă de frumoasă comuniune.

(GALERIE FOTO)

Bucuria Nașterii Domnului nu poate fi alterată de veștile și știrile îngrijorătoare din lume, prezentate în fiecare zi de mass-media, ea transcede orice realitate umană. Acesta a fost mesajul Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, adresat colindătorilor, pe care i-a invitat să trăiască din plin această bucurie și să o împărtășească celor din jur:

„Am avut parte astăzi de prezența mai multor coruri de colindători. Sunt impresionat de frumusețea și diversitatea colindătorilor, au fost prezenți copii, tineri, adulți și persoane mai în vârstă și este o bucurie să vezi cum fiecare dintre ei încearcă să dea mărturie despre Crăciun. S-au întâlnit grupurile, am avut posibilitatea să colindăm împreună, este exact spiritul Sărbătorii de Crăciun: acela de a ne uni, de a fi împreună și de a ne aduce aminte că toți suntem una în diversitatea noastră. Le mulțumesc tuturor pentru colinde și urări, suntem diferiți, dar toți suntem parte a Bisericii și a familiei lui Dumnezeu, fiecare aduce darurile sale, pentru că nu contează atât de mult cât avem, ci cât oferim. Cu siguranță Dumnezeu are nevoie de fiecare dintre noi, ne cunoaște pe fiecare dintre noi pe nume și de aceea cântarea fiecăruia are o valoare enormă în fața Lui și face parte din planul lui Dumnezeu, acolo unde fiecare are rolul lui. Le doresc tuturor Crăciun Fericit și La Mulți Ani!”

 

  

Nicu Goga

 

 

 

 



Sursa:bisericaromanaunita.ro