Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Din adâncul închisorilor comuniste înspre Cer

 
Din adâncul închisorilor comuniste înspre Cer
  • 29 Mai 2013
  • 4231
În seara zilei de 28 mai, în frumoasa catedrală a Blajului,  a avut loc a VI-a conferință dedicată Anului Credinței. Evenimentul s-a deschis cu intrarea în biserică a tuturor ierarhilor Bisericii Greco-Catolice Române în frunte cu Cardinalul Lucian Mureșan. Avându-i în primele rânduri pe distinșii prelați, d-nul Emil Hurezeanu  a susținut conferința "Recunoașterea între sine" în care a amintit importanța existenței unui loc simbolic, precum "Câmpia Libertății ", a dascălilor blăjeni, a unei solidarități create aici de-a lungul timpului între oameni și în special încununarea tuturor acestor realități în destinul episcopilor martiri din închisorile comuniste.

A urmat prezentarea de către domnul profesor Ion Buzași  a cărții "Episcopul Ioan Suciu -Mărturii" de Ion Moldovan. O prezentare presărată cu versuri ale episcopului-martir și cu minunatele cuvinte: "...poporul nostru are nevoie de genii, eroi și sfinți. Mai ales de sfinți. Sfinți devenim prin lumină, voință, dar mai ales iubire”.

Ne-au bucurat sufletele și doamnele Veta Biriș, Daniela Vlădescu și Adela Mărculescu care au creat un moment liric deosebit. Versurile ne-au coborât în temnițele comuniste unde martirii noștri au suferit și au fost umiliți, iar cântecele închinate Fecioarei Maria ne-au ridicat privirile spre Cerul din care Mama noastră a coborât pentru ei și vine și pentru noi, mereu, să-și mângâie fii ei, să ne ajute"... să nu pierim pe cale..."

Seara s-a încheiat cu emoționantele cuvinte dăruite de PS Virgil ce ne îndemna să ascultăm în liniște și poate vom auzi cuvintele spuse de la amvon de episcopul Ioan Suciu și ne îndemna să avem nădejde că acest episcop martir e acum în Casa Tatălui. Pentru el "Vinerea Mare" s-a încheiat...

Seara a fost minunată, cei prezenți bucurându-ne de conferință, momentele lirice dar mai ales de prezența tututror episcopilor în mijlocul nostru.

Mirela Toma