Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Inima lui Isus, hrana și băutura spirituală a vieții

 
Inima lui Isus, hrana și băutura spirituală a vieții
  • 07 Iun 2018
  • 883

 La saluturile adresate pelerinilor din diferite țări care au participat la audiența generală de miercuri, 6 iunie, papa Francisc a menționat Frații Școlilor Creștine, mai multe grupuri parohiale și participanții la pelerinajul Macerata – Loreto (Italia). ”Fie ca Spiritul Sfânt să ne dăruiască curajul apostolic de a comunica Evanghelia prin cuvinte și fapte tuturor celor pe care îi întâlnim pe drumul vieții”, a fost îndemnul pontifului adresat pelerinilor francofoni. ”Dragi frați și surori”, le-a spus Sfântul Părinte polonezilor, ”ați venit în pelerinaj la mormintele Apostolilor Petru și Pavel. Mărturia lor ne învață că Fericirile evanghelice «le putem trăi numai dacă Spiritul Sfânt ne pătrunde cu toată puterea sa și ne eliberează de slăbiciunea egoismului, a trândăviei și a mândriei» (exortația apostolică Gaudete et exsultate, 65). Lăsați-vă călăuziți de tăria sa pentru ca și voi să fiți fericiți mesageri ai Evangheliei lui Cristos!”.

În fine, papa a subliniat apropierea unei importante sărbători care și-a pus o amprentă de neșters în tradiția devoțiunilor creștine din luna iunie:
Papa Francisc: «Vineri [8 iunie 2018] este solemnitatea Inimii Preasfinte a lui Isus. Vă invit să vă rugați în toată luna iunie la Inima lui Isus și să-i susțineți cu apropierea și afecțiunea voastră pe preoți, pentru ca să fie imagine a Inimii sale plină de iubire milostivă.

Îmi îndrept un gând special spre cei tineri, cei bătrâni, bolnavi și soții recent căsătoriți. Luați din Inima lui Isus hrana și băutura spirituală a vieții voastre pentru ca, hrăniți de Cristos, să fiți oameni noi, transformați în adâncul ființei de iubirea dumnezeiască.»

Potrivit calendarului roman sau latin, solemnitatea Inimii Preasfinte a lui Isus se celebrează în vinerea săptămânii succesive solemnității Trupului și Sângelui Domnului.

 

A. Dancă

 Sursa:vaticannews.va/ro