Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vatican. Sfântul Părinte a numit noul prefect al Congregației Cauzelor Sfinților

 
Vatican. Sfântul Părinte a numit noul prefect al Congregației Cauzelor Sfinților
  • 26 Mai 2018
  • 1475

Sfântul Părinte l-a numit prefect al Congregației Cauzelor Sfinților pe arhiepiscopul Giovanni Angelo Becciu, substitut pentru Afacerile Generale din cadrul Secretariatului de Stat al Sf. Scaun.

Mons. Becciu va prelua efectiv noul oficiu de prefect al Congregației Cauzelor Sfinților după trecerea lunii august, rămânând între timp în funcția de substitut la Secretariatul de Stat până pe 29 iunie 2018 și continuând misiunea de delegat special al papei Francisc pe lângă Ordinul Suveran de Malta.

Născut în 1948 în Sardinia, a fost sfințit preot în 1972. După doctoratul în drept canonic, a intrat în serviciul diplomatic al Sf. Scaun în 1984. A prestat serviciul diplomatic la nunțiaturile apostolice din diferite țări, iar în 2001 a fost numit de Sfântul Ioan Paul al II-lea nunțiu apostolic în Angola, São Tomé și Príncipe. În 2009 a fost transferat de Benedict al XVI-lea la nunțiatura apostolică din Cuba, iar doi ani mai târziu a fost numit substitut la Secția de Afaceri Generale a Secretariatului de Stat.

Mons. Becciu a fost numit cardinal de papa Francisc pe 20 mai a.c., urmând să primească bereta de cardinal la consistoriul din 29 iunie 2018.  Cunoaște limbile franceză, engleză, spaniolă și portugheză.

 Sursa:www.vaticannews.va/ro