Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc a primit în audienţă o delegaţie a Comisiei Conferinţelor Episcopilor din Comunitatea Europeană

 
 Papa Francisc a primit  în audienţă o delegaţie a Comisiei Conferinţelor Episcopilor din Comunitatea Europeană
  • 28 Mai 2013
  • 3452
 Papa Francisc a primit joi, 23 mai, în audienţă o delegaţie a Comisiei Conferinţelor Episcopilor din Comunitatea Europeană (Comece).

Din delegație au făcut parte: preşedintele Comece, card. Reinhard Marx, arhiepiscop de München şi Freising, împreună cu vice-preşedinţii: mons. Gianni Ambrosio, episcop de Piacenza-Bobbio, mons. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, mons. Jean Kockerols, episcop auxiliar de Malines-Bruxelles, şi secretarul general al Comece, pr. Patrick Daly.

Mons. Gianni Ambrosio a declarat pentru postul de Radio Vatican:

„A fost o întâlnire foarte frumoasă şi am observat că Papa este foarte atent la problemele europene. După ce s-a întâlnit cu mai multe personalităţi europene, Papa ne-a invitat să păstrăm în atenţie chestiunea lui Dumnezeu şi să continuăm să vorbim despre El, pentru că fără El şi legile umane riscă să fie respectate din ce în ce mai puţin. Ne-a invitat să avem curaj şi speranţă, dar în acelaşi timp să fim răbdători, tocmai pentru că nu trebuie să fim seducători ci convingători. Invitaţia pe care a făcut-o către Comece şi Bisericilor europene este tocmai aceea de a intra în dialog, de a vorbi despre Dumnezeu, despre marile probleme, dar cu multă răbdare pentru a convinge. Aşadar, un stimulent foarte important pentru munca pe care o facem ca episcopi ai Comece.

Vorbind despre punctele principale ale acestui colocviu, mons. Gianni Ambrosio a spus că în centrul discuţiei cu Papa Francisc s-a aflat speranţa, încrederea şi Dumnezeu. S-a discutat şi despre problema demografică a Europei care trebuie să privească înspre viitor, la tinerii ei şi la creşterea natalităţii pentru a garanta viitorul Bătrânului continent. Societatea europeană trebuie să favorizeze naşterea copiilor şi să garanteze respectarea vieţii umane de la începutul şi până la finalul ei natural.Sursa:ro.radiovaticana.va