Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: 3,6 milioane de participanți la al doilea Marș pentru Viață 2018 din Argentina

 
VIDEO: 3,6 milioane de participanți la al doilea Marș pentru Viață 2018 din Argentina
  • 25 Mai 2018
  • 712

Pe 20 mai 2018, în peste 100 de orașe din Argentina a avut loc al doilea Marș pentru viață din 2018. Numărul estimativ de participanți din țară este 3,6 milioane. În capitala Buenos Aires au fost în jur de 350.000 de participanți, care s-au adunat în fața clădirii Parlamentului.

Demonstranții au scandat lozinci precum: „Votez pentru viață”, și au purtat pancarte cu mesajul: „Am 6 săptămâni. Vreau să mă nasc. Viața mea e în mâinile voastre”.

Un participant a declarat, citat de ziarul La Nación: „Vrem să le demonstrăm deputaților că poporul nu vrea avort. Acesta curmă două vieți: pe a copilului și pe a femeii”.

Este al doilea Marș pentru Viață organizat în Argentina anul acesta, după cel din 25 martie, în contextul în care în Parlament se discută legalizarea avortului electiv până la 14 săptămâni de sarcină.

Deocamdată, în Argentina, avortul este legal doar în urma violului sau în caz de pericol iminent pentru sănătatea gravidei.

Unidad Provita, o federație de peste 100 de organizații pro-viață din Argentina, acuză International Planned Parenthood Federation, cel mai mare promotor global al avortului, că a finanțat cu 5 milioane de dolari campania pro-avort din această țară în ultimul deceniu. Datele respective reies din rapoartele financiare ale controversatei organizații International Planned Parenthood Federation.

Argumentul principal al activiștilor pro-avort este că în Argentina, țară cu o populație de 44 de milioane, se înregistrează anual mii de sarcini la minore. Alejandro Geyer, purtătorul de cuvânt al Marșului pentru viață din Argentina, a declarat, citat de La Voz: „Cifrele sunt umflate enorm și nu corespund realității. Iar la o problemă trebuie să vii cu soluții, nu cu altă problemă care ucide un copil și dăunează mamei”.

 

 Sursa:stiripentruviata.ro