Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sora Lucia spre cinstea altarelor: miracole și 11 mii de scrisori

 
Sora Lucia spre cinstea altarelor: miracole și 11 mii de scrisori
  • 15 Ian 2017
  • 5168

Sora Lucia va fi declarată în curând fericită. Pe data de 13 februarie se va încheia în Portugalia procesul diecezan, care reprezintă una dintre cele două faze ale procesului canonic de beatificare. După această dată, cauza prin care va di declarată Fericită ultima vizionară de la Fatima va ajunge la Roma, unde va fi examinată de către Congregația pentru Cauzele Sfinților.

Procesul de beatificare s-a deschis la data de 30 aprilie 2008, în dieceza de Coimbra, locul în care a murit în anul 2005, la vârsta de 98 de ani, sora Lucia de Jesus. Datorită unei dispense pontificale, cauza a putut fi instrumentată înaintea trecerii a cinci ani de la moartea servei lui Dumnezeu.

Prima fază a procesului canonic de beatificare, și anume faza diecezană, a implicat culegerea și studierea unei documentații vaste a călugăriței. În conformitate cu cele declarate de către postulator și de către vice-postulatorul cauzei, pentru procesul de beatificare trebuie să se ia în considerare faptul că „ne aflăm în fața unei femei care a trăit 98 de ani și care a putut să comunice cu Papii, de la Pius al XII-lea la Ioan Paul al II-lea, cu cardinali, cu episcopi și cu multe alte persoane. De asemenea, Lucia a scris călugărițelor din alte ordine religioase și altor persoane care și astăzi mai răspund scrisorilor pe care ea le-a trimis, numărul acestora depășind 11 mii”. Tot în această primă fază a procesului, episcopilor diecezani nu le-a revenit doar sarcina de a investiga asupra virtuților și a faimei de sfințenie a călugăriței, ci și asupra numeroaselor miracole atribuite acesteia.

După aparițiile Fecioarei Maria (între 17 mai și 17 octombrie 1917), sora Lucia și-a trăit 57 de ani din viață în ordinul carmelitan, iar după ce a murit a fost îngropată în Bazilica dedicată Fecioarei Maria de la Fatima.

Cea de-a doua fază a procesului va consta în examinarea miracolelor atribuite mijlocirii „venerabilei”. Dacă unul dintre aceste miracole va fi considerat autentic conform normelor Congregației pentru Cauzele Sfinților, sora Lucia va putea fi proclamată Fericită și demnă de cultul local, specific fericiților. Apoi, după o eventuală beatificare, dacă se va constata un alt miracol, a treia vizionară de la Fatima va fi proclamată Sfântă și prin aceasta demnă de cultul universal.

 

Traducere: Liviu Ursu

 



Sursa:lanuovabq.it