Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Indulgență plenară la Întâlnirea Mondială a Familiilor

 
Indulgență plenară la Întâlnirea Mondială a Familiilor
  • 24 Mai 2018
  • 759

Cu ocazia celei de-a IX-a Întâlnirii Mondiale a Familiilor care se va desfășura la Dublin (Irlanda), în perioada 21-26 august 2018, Papa Francisc va acorda indulgență plenară participanților. Acest lucru a fost anunțat zilele trecute, printr-un decret emis de Penitențieria Apostolică.

Indulgența plenară - se explică în decret - se acordă în condițiile obișnuite (spovadă, împărtășanie și rugăciuni conform intențiilor Sfântului Părinte), credincioșilor care, cu sufletul curat, vor participa la anumite părți ale întâlnirii sau la încheierea solemnă.

Cei care nu pot participa la eveniment vor putea obține indulgența în aceleași condiții dacă, „uniți spiritual cu credincioșii prezenți la Dublin”, vor recita în familie rugăciunile „Tatăl Nostru”, „Crezul” și alte rugăciuni „pentru a invoca Îndurarea Divină, mai ales atunci când cuvintele Pontifului vor fi transmise la TV și radio”.

Conform decretului, se va acorda și indulgență parțială credincioșilor, ori de câte ori la timpul indicat, se vor ruga pentru binele familiilor.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:avvenire.it