Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Amănunte despre ultimul miracol de la Lourdes

 
Amănunte despre ultimul miracol de la Lourdes
  • 13 Feb 2018
  • 3902

 

A fost anunțată duminică, 11 februarie a.c., recunoașterea oficială al celui de-al 70-lea miracol care a avut loc la Lourdes. Este vorba despre călugărița Bernadette Moriau, care de mulți ani era afectată de o paralizie severă. Într-un interviu acordat agenției Sir, Episcopul de Tarbes-Lourdes, Mons. Nicolas Brouwet, a declarat: „Adesea boala este trăită în singurătate. Adevăratul miracol din Lourdes nu este vindecarea, ci iubirea celorlalți, prin care se îmbrățișează slăbiciunea aproapelui, care poate schimba inimile și societățile noastre”.

Primim această veste cu bucurie. Miracolul este semnul care ne arată că Domnul este prezent în viața noastră, în Biserică, în comunitățile noastre. Acesta este doar o parte din oceanul de haruri care se produc la Lourdes. Dincolo de acest miracol, găsim lucrarea pe care o face Domnul în inimile noastre, în inimile credincioșilor”. Acestea sunt primele cuvinte prin care Episcopul de Tarbes și Lourdes comentează recunoașterea oficială a vindecării unei călugărițe.

„Nu există logică, ci o înțelepciune a Domnului”, spune Episcopul de Lourdes, răspunzând la întrebarea de ce Domnul a ales tocmai o călugăriță pentru a face un miracol și nu pe altcineva. „El a ales persoana respectivă - explică Mons. Brouwet - pentru a da un semn Bisericii. Această călugăriță nu a cerut să fie vindecată, ci a invocat o convertire a inimii. Miracolul dăruit unora reprezintă semnul prezenței Domnului și a dorinței Sale de mântuire, nu doar pentru trup, ci pentru întreaga persoană”.

Vestea unei vindecări la Sanctuarul de la Lourdes poate suscita în mulți speranța primirii unui miracol „cu orice preț”. „Da, se poate întâmpla”, recunoaște Episcopul. „Cred însă că sunt foarte puține persoane care vin aici pentru a cere miracolul vindecării. Oamenii vin la Lourdes pentru a se ruga și pentru a fi întăriți în credința lor. În același timp, în bolnavii care ajung la Lourdes, noi vedem în primul rând bucuria de a trăi cu alții, de a fi înconjurați de sensibilitate, de ascultare, de dialog. Boala este adesea trăită în singurătate. Adevăratul miracol din Lourdes nu este vindecarea, ci iubirea celorlalți, prin care se îmbrățișează slăbiciunea aproapelui, care poate schimba inimile și societățile noastre”.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:agensir.it

Știri din aceeași categorie

  • 01 Apr 2015
  • 2095
  • 0