Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Nigeria: eliberate, după 53 de zile, cele șase călugărițe răpite

 
Nigeria: eliberate, după 53 de zile, cele șase călugărițe răpite
  • 10 Ian 2018
  • 916

După 53 de zile de prizonierat și de intensă așteptare, au fost în sfârșit eliberate cele șase călugărițe (trei călugărițe și trei novice) răpite în Nigeria, la 14 noiembrie, din mănăstirea din Iguoriakhi.

Referitor la eliberarea lor, într-o notă publicată pe propriul site web, Fundația Missio explică că eliberarea lor a avut loc în două zile succesive, prima călugăriță  fiind eliberată în seara de 6 ianuarie, în vreme ce celelalte în seara imediat succesivă. 

Potrivit agenției SIR, toate cele șase călugărițe s-au întors în dieceza lor, fiind imediat primite în mănăstirea  "Eucharistic Heart of  Jesus" căreia îi aparțin, nici una dintre ele neprezentând semne evidente de violențe.

Și papa Francisc s-a unit apelului pentru eliberarea lor. La rugăciunea "Angelus", de duminică – 17 decembrie – pontiful a spus: "Mă unesc din inimă apelului episcopilor din Nigeria pentru eliberarea celor trei călugărițe din mănăstirea "Inima Euharistică a lui Isus" răpite în urmă cu aproximativ o lună din mănăstirea lor de la Iguoriatkhi. Mă rog cu insistență pentru ele și pentru toate persoanele care se află în această dureroasă condiție astfel încât, cu ocazia Crăciunului să se poată întoarce la casele lor".

Deocamdată nu este clar dacă s-a plătit sau nu vreo răscumpărare, după cum rămân necunoscute motivele răpirii. "Știm că surorile din congregația Inima Euharistică a lui Isus fac parte dintr-o rețea globală de călugărițe care se ocupă și de lupta împotriva traficului de persoane", se spune în comunicatul Fundației Missio. (A.M.)Sursa:ro.radiovaticana.va