Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PAS CU PAS ÎN MÂINILE PROVIDENȚEI: Meditația PS Claudiu la Duminica după Nașterea Domnului (AUDIO)

 
PAS CU PAS ÎN MÂINILE PROVIDENȚEI: Meditația PS Claudiu la Duminica după Nașterea Domnului (AUDIO)
  • 30 Dec 2017
  • 1629

DUMINICA DUPĂ NAȘTEREA DOMNULUI

Este uimitor să vedem cum Dumnezeu își pune Unicul Fiu în mâinile unor oameni simpli, fără bogății și fără armate care să-l apere. În sărbătoarea Crăciunului îl vedem pe Pruncul Isus, Regele Universului, născându-se într-o iesle, departe de confortul unui palat, cu o "suită" formată din câțiva păstori și cei trei magi. Toate acestea în timp ce sta să se dezlănțuie teribila persecuție plănuită de Irod, care pentru a fi sigur că-l omoară pe Isus își ia o diabolică măsură de precauție: omoară toți pruncii mai mici de doi ani din întreaga regiune. În fața unui astfel de pârjol, ce pot face Maica Sfântă și Sfântul Iosif?

Ne simțim și noi poate uneori în aceeași situație. Există momente în viață în care aparent nu avem nici o șansă de izbândă. Puterile potrivnice par să ne copleșească și nu vedem cum am putea scăpa. Este important în astfel de momente să ne aducem aminte de Sfânta Familie, fiindcă evanghelia de astăzi ne spune că Providența Divină este tot timpul lângă noi, chiar și când dormim. Dacă ascultăm glasul Îngerului și urmăm căile ce ne sunt propuse, în viața noastră prinde contur tot mai mult planul lui Dumnezeu și nici o putere din lume nu ne poate distruge. Așa se face că Iosif și Maria trec prin uraganul dezlănțuit de Irod fără a fi vătămați. Fiecare pas al lor este ghidat de glasul îngerului, iar Iosif ascultă, se încrede și face precum i se spune. Sfântul Iosif este de aceea un model al creștinului adevărat. Îngerul îi spune: “scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui şi fugi în Egipt...”, iar Iosif se scoală, ia Pruncul și pe mama lui și pleacă în Egipt. Îngerul îi spune din nou după moartea lui Irod: “scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui şi mergi în pământul lui Israel...” iar Iosif se scoală, ia Pruncul și pe mama Lui și se întoarce în Israel. Asta înseamnă încredere în Dumnezeu, asta înseamnă credință.

La fel ca Sfânta Familie și noi avem încercări. La fel ca Sfânta Familie și noi avem lipsuri. Însă atunci când viețile noastre se armonizează cu voința lui Dumnezeu, ele încep să împlinească profeția pe care Cerul o are pentru fiecare dintre noi. E o profeție care depășește cu mult limitele strâmte ale existenței noastre pe acest pământ. Putem de aceea și noi exclama împreună cu Sfântul Pavel: “Cine ne va despărţi pe noi de iubirea lui Cristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigoana, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia? În toate acestea suntem mai mult decât biruitori, prin Acela Care ne-a iubit. Căci sunt încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, nici înălţimea, nici adâncul şi nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Cristos Isus, Domnul nostru”.

PS Claudiu
Episcopul Curiei

 

Ev Mt 2,13-23

După plecarea magilor, iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui şi fugi în Egipt şi stai acolo până ce-ţi voi spune, fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă. Şi sculându-se, a luat, noaptea, Pruncul şi pe mama Lui şi a plecat în Egipt. Şi au stat acolo până la moartea lui Irod, ca să se împlinească cuvântul spus de Domnul, prin proorocul: "Din Egipt am chemat pe Fiul Meu". Iar când Irod a văzut că a fost amăgit de magi, s-a mâniat foarte şi, trimiţând a ucis pe toţi pruncii care erau în Betleem şi în toate hotarele lui, de doi ani şi mai jos, după timpul pe care îl aflase de la magi. Atunci s-a împlinit ceea ce se spusese prin Ieremia proorocul: "Glas în Rama s-a auzit, plângere şi tânguire multă; Rahela îşi plânge copiii şi nu voieşte să fie mângâiată pentru că nu sunt". După moartea lui Irod, iată că îngerul Domnului s-a arătat în vis lui Iosif în Egipt, si i-a zis: scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui şi mergi în pământul lui Israel, căci au murit cei ce căutau să ia sufletul Pruncului. Iosif, sculându-se, a luat Pruncul şi pe mama Lui şi a venit în pământul lui Israel. Şi auzind că domneşte Arhelau în Iudeea, în locul lui Irod, tatăl său, s-a temut să meargă acolo şi, luând poruncă, în vis, s-a dus în părţile Galileii. Şi venind a locuit în oraşul numit Nazaret, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin prooroci, că Nazarinean Se va chema.